Смартфони на Android отримають одну з найкорисніших функцій iOS, пов'язану з безпекою

Гаджети та авто

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото створене ШІ для Хочу.ua

Загублені смартфони більше не становитимуть проблеми!

Якщо ви загубили свій смартфон, найчастіше про нього можна забутися назавжди. І не тільки через те, що хтось міг його знайти і привласнити, а ще й “завдяки” особливостям Android, які не дають віднайти вимкнений смартфон навіть за допомогою спеціальних програм. Однак незабаром все змінитися!

Як повідомляє профільне видання gsminfo, у версії Android 15 з’явиться новий API-інтерфейс Powered Off Finding, який дозволятиме знаходити навіть вимкнені смартфони. Як це працює — розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, у бета-версії Android 15 для розробників з’явився API, який може допомогти у пошуку пристроїв, що перебувають у вимкненому стані (наприклад, коли телефон спеціально вимкнули чи увімкнули на ньому режим польоту або ж він попросту розрядився). Тобто операційка продовжує працювати, зберігаючи попередньо розраховані маяки Bluetooth у пам’яті контролера Bluetooth.

Працюватиме ця функція аналогічно з “Локатором” в iOS. Тобто навіть будучи “неактивним”, смартфон продовжить надсилати в мережу Google Find My Device координати свого місця знаходження через найближчі пристрої,

— пояснюють фахівці.

Як зауважують інсайдери з Android Police, її отримають усі смартфони після оновлення до Android 15.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповіли, чому важливо, підключаюсь до Wi-Fi, вимикати мобільний інтернет . Майже всі користувачі нехтують цим правилом — і даремно!