4 вагомі причини купити дешевий смартфон замість дорогого: тут річ не лише в економії

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Якщо ваш старий телефон "на ладан дихає" - глючить, повільно заряджається чи взагалі не може більше нормально виконувати своїх прямих "обов'язків, пора задуматися про покупку нового. Однак не поспішайте гуглити дорогі смартфони, які, за логікою, нібито мали б послужити довше і набагато краще виконувати свої функції. Це не зовсім так і в цій статті ми розповімо вам, чому краще обрати максимально бюджетний смартфон, а не витрачатися на більш дорогі моделі.

Звісно ж, кожен із нас хоче "взяти ТОП за свої гроші". Але хитрі маркетологи та виробники мобільної техніки не сплять, а цілодобово працюють над новими стратегіями "впарювання" усе дорожчих смартфонів "за всі гроші світу" під виглядом супер-пупер новинки, яка начебто вразить вас наповал! То чому ж не варто вірити у ці казочки й зупинитися на максимально бюджетних варіантах смартфонів, пояснює профільне видання gsminfo .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найперше, на чому варто наголосити: попри те, що бюджетні гаджети, саме собою, будуть технічно слабшими за преміальні позиції, є ще кілька параметрів, які теж дуже важливі для користувача. А про них продавці чомусь не дуже люблять згадувати, порівнюючи дорогі моделі з дешевими.

ТОП-4 причини купити дешевший смартфон

4 вагомі причини купити дешевий смартфон замість дорогого: тут річ не лише в економії - фото №1
  1. Економія: бюджетні смартфони значно дешевші за флагмани   Очевидна перевага, правда ж? Річ у тім, що витративши менше на купівлю, власне, смартфона, у вас залишиться більше коштів на придбання аксесуарів до нього (якісного захисного скла чи плівки, чохла, зарядного кабелю та "кубика", і навіть повербанка). Пам'ятайте, що вся мобільна галузь підпорядковується так званому "закону спадної віддачі". Це значить, що покращення одного з параметрів не веде до пропорційного покращення інших, іншими словами: телефон за 30 тис. грн не буде вдвічі крутішим за своїми параметрами, ніж гаджет за 15 тис. грн. Баланс - десь посередині, тож не хапайте прямо найдешевшу або ж одну з найдорожчих моделей.

  2. У них краща автономність  Багато сучасних смартфонів не можуть похизуватися тривалою автономністю роботи. Тим більше, якщо у передбачений зв’язок 5G, висока частота оновлення екрана або крутий чипсет: в такому разі ви побачите, як дорогоцінні відсотки зарядки "тануть" на очах, і навіть 4 500 мАг не гарантуватиме вам роботу пристрою цілу добу без підзарядки. А от в дешевих лінійках таких функцій немає, тож акумулятор по кілька разів на день "підгодовувати" не доведеться. У багатьох смартфонів-бюджетників передбачена батарейка на 5 000 мАг і навіть більше. Цього для середньостатистичного користувача повинно вистачати на період від 1 до 3 днів. Читати також Куди не можна класти смартфон, щоб він потім не глючив

  3. Дешеві телефони - міцніші фізично  Одним із найбільш поширених матеріалів для виготовлення корпусів наразі є скло. Це додає вишуканості дизайну, тоді як про міцність пристрою ніхто й не думає: скляне покриття корпусу може піти тріщинами навіть від не дуже сильно натискання і тим паче точкового удару. А ще, якщо будете носити такий телефон без чохла, ризик, що він вислизне з рук, набагато вищий.Пластик міцніший за скло, тож ті, хто обирає більш бюджетні моделі телефонів, часто лишаються у виграші. Хоча і починається ця історія, як завжди: виробники просто старалися здешевити собівартість гаджета.

  4. Холодніший чипсет  Смартфони преміумкласу завжди мають високопродуктивний чипсет. Це пов'язано з тим, що дорожчим гаджетам треба максимально висока потужність для запуску тривимірних ігор і "серйозних" додатків. Однак є один важливий мінус: при тривалому навантаженні корпус стильно нагрівається. Це може призвести до ранніх поломок, які не обов'язково покриє гарантія.У дешевших смартфонах, якщо вам не потрібно запускати супер-"тяжких" програм, апаратної складової буде цілком достатньо. І проблем із перегрівом у них зазвичай не виникає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що не варто поспішати викидати свій старий смартфон ! Ми знаємо щонайменше про 5 причин, через які його варто залишити й регулярно підзаряджати.