"Треба їхати за кордон": відома артистка відверто відповіла, що думає з приводу мобілізації жінок

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Відома українська бандуристка Krutь зізналася, що думає про мобілізацію жінок в часи повномасштабної війни. Чи готова музикантка стати на захист країни зі зброєю в руках – розповідаємо на ХОЧУ.ua.

Вже не вперше у суспільстві підіймається питання мобілізації жінок на війну, а днями депутатка Верховної Ради України від партії "Голос" Інна Совсун підтримала таку ініціативу. І хоча сама вона не зазначила, чи взяла б до рук зброю, відомо, що зараз на фронті перебуває величезна кількість дівчат, які стоять у строю на рівні з чоловіками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Популярна співачка, поетеса і композиторка Марина Круть зізналася на YouTube-каналі  "hromadske.зміст", що обдумувала можливість піти на фронт. Артистка не заперечує, що могла б бути корисною у лавах ВСУ. Проте все ж таки для себе вона зрозуміла, що більше користі зможе принести країні завдяки своїм виступам за кордоном. Адже так вона зможе не тільки збирати гроші, а й інформувати іноземців про події, які відбуваються в Україні.

Фото: instagram.com/bandura_krut/

З приводу мобілізації жінок. Чесно, за півтора року в мене були спроби. Я часто питала себе, що я могла б робити? Просто є одна проблемка. Найпростіше, що може бути для жінки на фронті, – це може бути, наприклад, бойовий медик. Я не скажу, що це найпростіше, але це така для мене зрозуміла схема, тому що, щоб бути снайперкою, треба покласти не один рік життя на це. І так само, якщо ти хочеш бути хорошою бойовою медикинею, треба мати медичну освіту бажано. Тобто треба докласти багато зусиль. Але одна з доступних для мене вакансій – це бойова медикиня. Але є один нюанс. Я дуже сильно боюся крові. Я непритомнію.
Я розуміла, чому я хочу піти туди. Я сіла й поговорила із собою, яка моя найбільша цінність. І зрозуміла, що мені треба їхати за кордон, говорити про Україну і збирати там гроші. Я буду в цьому все-таки кориснішою, поклавши руку на серце,

– зазначила бандуристка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Григорій Решетник розповів про досвід спілкування з працівниками ТЦК. Як повідомив ведучий, випадок стався на вокзалі в Одесі.