Ще одна втрата... У Житомирі попрощалися з воїном та учасником "МастерШеф" Миколою Молоковим: що відомо

Мастер Шеф

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

У Житомирі відбулося прощання з 71-річним Миколою Молоковим, який служив інструктором у білоруському полку імені Кастуся Каліновського та у загоні "Азов". Що відомо про хороброго воїна, який колись брав участь в шоу "МастерШеф"? Деталі сумної новини читайте в нашому матеріалі.

Церемонія прощання із бійцем відбулася 13 листопада у Свято-Михайлівському соборі в Житомирі. Директорка Житомирського центру соціальних служб, Ольга Юрченко, поділилася спогадами про Миколу, відзначивши, що він завжди продовжував трудитись та обороняти нашу країну.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З 2015 року він обрав службу в "Азові". У лавах нашого славнозвісного та героїчного батальйону "Азов" Микола Миколайович воював до 2020 року. Навіть після звільнення від військової служби він не сидів вдома. Викладав предмет "Військова справа" для учнів однієї із загальноосвітніх шкіл,

прокоментувала  Ольга Юрченко.

Новину про смерть Миколи Молокова також підтвердили на сторінці полку імені Кастуся Каліновського, в якому він служив після лютого 2022 року. Молоков був найстаршим бійцем у білоруському батальйоні та спеціалізувався на воєнній розвідці, передаючи воїнам навички виживання. Його позивний у підрозділі був "МММ".

Що відомо про Миколу Молокова:

Микола Миколайович Молоков народився у 1952 році у росії, однак мав українське громадянство та вважав себе українцем. У 2014 році він обдурив військкомат, щоб стати на захист нашої країни. З 2015 по 2020 рік він прослужив інструктором з виживання у полку "Азов", однак робив перерву, щоб взяти участь у 6 сезоні "МастерШеф". Попри свій почесний вік, на проєкті Молоков отримав прізвисько "енерджайзер" за свою активність та енергію.

У лютому 2022 року він знову пішов на фронт та приєднався до білоруського полку імені Кастуся Каліновського. Однак 10 листопада 2023 року Микола Молоков загинув. Причина його смерті поки що невідома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що на 63-му році життя помер Сергій Архипчук. Дізнайтеся більше про відомого українського режисера та постановника перших рок-фестивалів.