Довгі та об'ємні вії без нарощування – секретні прийоми на кожен день, які дають вау-результат

Догляд за обличчям і тілом

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як зробити вії довгими і густими – ефективні прийоми для кожного дня. Фото: freepik.com

Ви можете відмовитися від нарощування та ламінування вій, і навіть від звичайної туші. Робіть ці процедури-за-хвилинку для росту та густоти вій щодня

Кожній з нас хочеться мати густі, об'ємні, довгі вії. Мрія в ідеалі – відмовитись від процедур нарощування, ламінування і навіть від звичайної туші для вій. Але що робити, якщо вії тонкі, рідкі, світлі? І без фарбування вій чи туші очі здаються зовсім невиразними?

Є кілька прийомів для покращення зростання та збільшення густоти вій, які зарекомендували себе часом, стверджує джерело «Главред». Вони перевірені та дійсно працюють. Ними користуються навіть професійні косметологи та візажисти. А ще їх можна без проблем робити вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому випадають вії?

Причини випадання вій можуть бути різні.

❓ Природне випадіння. Не варто панікувати, якщо ви бачите вії, що випали. Тривалість «життя» війки – 80-90 днів. До того ж, вії ростуть у кілька рядів, тому іноді ви можете помічати прогалини в ряді вії. Це не привід для паніки, якщо немає великої кількості випавших вій.

❓ Низька якість косметики. Косметика зовсім не обов'язково повинна бути дорогою, але склад має бути якісним. Не зловживайте водостійкою тушшю, яку важко змивати, і обов'язково видаляйте макіяж перед сном, використовуючи м'які очищуючі засоби.

❓ Погане харчування та нестача вітамінів. Неправильне та неповноцінне харчування впливає на весь організм. І зовнішніми показниками дефіциту вітамінів та корисних речовин є поганий стан шкіри, нігтів та волосся. Вживайте більше корисних продуктів чи мультивітамінні комплекси.

❓ Гормональні та ендокринні порушення. Головними ознаками таких внутрішніх проблем буде не лише випадіння вій, а й випадіння волосся на голові. Якщо ви помітили це, обов'язково проконсультуйтеся у ендокринолога та трихолога.

❓ Хвороби очей – кон'юнктивіт, блефарит тощо. Якщо ви помітили сильне випадіння вій, суху шкіру повік, почервоніння, подразнення і свербіж, або навіть ущільнення фолікулів, обов'язково перевіртеся у офтальмолога.

Що треба обов’язково робити для довжини та густоти вій?

Щоб вії були густими та довгими, треба робити всього два простих кроки, але щодня!

1️⃣ Знімайте косметику перед сном

Ніколи не лягайте спати з декоративною косметикою на обличчі. Поряд з негативним впливом сонячних променів, накопичення залишків косметики на шкірі є однією з перших причин старіння, появи зморшок, сухості та тьмяності. А уявіть, як негативно впливатимуть на наші вії залишки туші, з якими ви переночуєте!

Туш на віях висихає після нанесення. І якщо вдень ми практично не торкаємося очей, то вночі вони знаходяться у безпосередньому контакті з подушкою та постільною білизною. Вії під шаром засохлої туші і при тиску на них можуть просто зламатися. Відновлювати їх буде набагато важче, ніж регулярно змивати косметику перед сном.

Видалення залишків декоративної косметики з очей допоможе уникнути таких проблем як алергія, свербіж, почервоніння та запалення, і навіть появи кіст на повіках. Використовуйте для очищення професійні засоби, не вмивайтеся жорстким милом і гарячою водою, не розтирайте очі і не тріть їх по лінії росту вій при вмиванні.

2️⃣ Робіть масаж

Експерти стверджують, що якщо регулярно балувати вії щоденним 60-секундним масажем, це може зробити диво! Масаж – це взагалі відмінна терапія для обличчя та тіла. З його допомогою можна привести в тонус і продовжити молодість шкіри, стимулювати зростання волосся і, зрозуміло, зростання вій теж. Масаж вій розслаблює очі, посилює приплив крові до волосяних фолікулів, і вони гарантовано отримають свою порцію кисню та поживних речовин.

Масаж краще робити перед сном, відразу після зняття декоративної косметики та вмивання.

  1. Якщо ви носите контактні лінзи, зніміть їх перед масажем.

  2. Приготуйте суміш для масажу вій: змішайте пару крапель рослинної олії, сік алое і подрібнені листочки петрушки.

  3. Закрийте очі і акуратно нанесіть суміш на повіки та лінію зростання вій. Рухайте обережно подушечками пальців, не розтирайте і не розтягуйте шкіру.

  4. Намагайтеся тримати очі закритими, щоб суміш не потрапила усередину, інакше з'явиться масляна плівка і зір буде затуманеним.

  5. Не наносьте багато засобу, достатньо пари крапель.

  6. Масажуйте повіки протягом 60 секунд, після чого видаліть надлишки олії серветкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Корисні олії для росту та густоти вій

Суміш із рослинної олії, соку алое (бажано брати натуральний сік прямо з листочка рослини) та подрібненої петрушки підійде для масажу вій і повік ідеально. Але можна використовувати різні суміші. Підійде будь-яка рослинна олія, найкраще використовувати реп'яхову або рицинову. Ці олії справді здатні стимулювати активність волосяних фолікулів та зростання волосся. Вони хороші і для масок і втирання в шкіру голови, і для брів, і для вій.

Також добре себе зарекомендували олії мигдалю, шипшини, троянди, льону, виноградних кісточок. А найпростіший варіант – взяти вітаміни А, Е та D на олійній основі. Вони продаються або у невеликих ємностях, або у желатинових капсулах. Для масажу вій досить просто роздавити цю капсулу, щоб масло вийшло назовні, нанести його на щіточку і добре прочесати вії. Сміливо змішуйте всі ці три вітаміни – вони важливі для зростання вій та їх густини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, догляд за віями дуже простий і зрозумілий. Але важливо робити ставку на регулярність та постійність процедур. Робіть їх щодня, і ви обійдетесь без нарощування, ламінування та навіть туші для вій. Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому точно не варто робити нарощування вій – дізнайтесь і ви!