Очищення, зволоження та тонізування: 7 етапів догляду за шкірою обличчя, які не можна ігнорувати ввечері

Догляд за обличчям і тілом
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Не всі знають, що багато процесів відновлення в організмі відбуваються саме вночі. Шкіра — не виняток. Тож дуже важливо правильно доглядати за шкірою обличчя ввечері.

Вечірній догляд за шкірою обличчя — є дуже важливим, оскільки під час сну формуються нові клітини, які зберігають молодість та пружність шкіри. Отже, правильний вечірній догляд є запорукою здорової та доглянутої шкіри. Розгляньмо важливі кроки в догляді за шкірою, про які має пам'ятати кожна жінка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Очищення

Після напруженого робочого дня або прогулянок важливо ретельно очистити шкіру. Чим краще ви очистите шкіру, тим ефективніше буде наступний крок в догляді. Вранці достатньо лише вмити обличчя водою або використовувати гель чи пінку, але ввечері рекомендується використовувати двоступеневу систему очищення для підготовки шкіри до наступних кроків.

2. Зняття макіяжу

Міцелярна вода, молочко та двофазний засіб для зняття макіяжу допоможуть вам видалити декоративну косметику та верхній шар забруднень. Також можна використовувати гідрофільну олію або очищувальний бальзам для ефективного видалення водостійкої косметики.

3. Очищення пор

Якщо ви не робите макіяж або не вважаєте потрібним додаткове очищення, то цей крок можна пропустити. Очищувальний гель, пінка та мус можуть позбавити шкіру від бруду, пилу та надлишку жиру, а також видалити залишки сонцезахисного крему або тональної основи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

4. Тонізування

Після очищення шкіру варто підготувати за допомогою тоніка. Тонік доочищує шкіру, тонізує її та нормалізує pH-баланс після контакту з водою. Тонік слід наносити відразу після вмивання, використовуючи спонж або пальці. Він покращить зовнішній вигляд шкіри, вирівняє тон та текстуру, а також надасть приємні відчуття.

5. Зволоження сироваткою

Сироватка вважається основним етапом догляду за шкірою ввечері. Вона містить високу концентрацію активних інгредієнтів, які допомагають зміцнити основний догляд та розв'язати конкретні проблеми шкіри. Виберіть сироватку відповідно до потреб вашої шкіри, таку, яка допоможе зволожити та запобігти старінню.

6. Нанесення крему під очі

Крем або гель для догляду за зоною навколо очей слід наносити перед кремом для обличчя. Шкіра в цій ділянці особливо чутлива і схильна до зморшок. Для запобігання їх появі використовуйте спеціальний крем і наносьте його обережно, рухаючись від внутрішнього кута ока до зовнішнього по верхній повіці та навпаки по нижній.

7. Нічний крем

Останній крок — нанесення нічного крему. Обирайте нічний варіант, оскільки він містить більше поживних елементів, необхідних для шкіри вночі. Виберіть крем відповідно до типу шкіри, наприклад, комусь підійде жирна текстура, а іншим — гелевий крем. Нічний крем забезпечить захист і зволоження шкіри, сприятиме її живленню вітамінами та антиоксидантами. Не забувайте наносити його не лише на обличчя, а також на шию та зону декольте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, як домашня маска з петрушки допоможе назавжди позбутися чорних цяток на обличчі. Збережіть собі цей простий рецепт.