Як створити приємний аромат у будинку, де ніхто не живе: 5 суперпорад від рієлтора

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Ароматизація у будинку. Фото: Хочу!

Ароматизувати дім можна навіть за відсутності власників

Атмосфера будинку починається з аромату, адже у кожному домі присутні свої особливі запахи. Пахощі свіжої випічки, квітів чи ароматизаторів, але що робити, коли будинок довгий час лишається без власників, розповідаємо далі.

Дієві способи допоможуть освіжити запах у будинку за лічені хвилини. Які кращі способи ароматизації існують, розповідає експерт з нерухомості Грег Форест для bestlifeonline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лампи розжарювання

Лампочки у будинку потрібно регулярно очищати від пилу і бруду, адже коли вмикається світло, вони можуть бути причиною неприємного запаху. Нанесіть кілька крапель ванілі на лампочки, коли вони вимкнені і коли вони нагріватимуться, то наповнюватимуть повітря приємним ароматом.

Ароматичні свічки

Необов’язково запалювати їх у будинку. Просто розставте їх у кімнатах, на підвіконні та у шафах. Вони наповнюватимуть повітря ароматом і тканини пахнутимуть при кожному відкритті шафи.

Смітник

Нанесіть на кульки з вати трохи ефірної олії перцевої м’яти чи лаванди і покладіть у відро. Коли відкриватимете смітник, він буде сповнений пахощами, а не смородом від сміття.

Оцет

Якщо у кімнатах присутній важкий, затхлий запах чи сморід давньої їжі достатньо проварити на вогні склянку столового оцту. Він повністю прибирає неприємні аромати.

Меблі

Причиною появи неприємних пахощів може стати оббивка меблів, які давно не очищалися, адже тканина добре вбирає у себе запахи. Пропилососьте її і очищайте розчином соди та оцту чи спеціалізованими засобами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Досить часто причиною смороду у будинку може бути сморід з каналізації. Позбутися його можна дуже просто. На допомогу прийде домашня аптечка.