Нав'язливий "душок" у квартирі можна прибрати раз і назавжди: як позбутися запаху старості в домі

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Вважається, що найстійкіший запах, який важко піддається прибиранню - це після котів. Але, щоб усунути запах старості у будинку, доведеться досить добре попотіти.

Заселяючись на нове місце проживання хочеться зробити генеральне прибирання і зробити повітря чистим і приємним. Які найпоширеніші і дієві способи для прибирання запаху старості існують, розповідає licvidator.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Нав'язливий "душок" у квартирі можна прибрати раз і назавжди: як позбутися запаху старості в домі - фото №1

Старіння – незворотний процес в організмі при якому виробляються спеціальні феромоноподібні речовини - ноненали. Це цілком природний процес, проте супроводжується появою неприємного аромату тіла. Він має здатність швидко накопичуватися на одязі та в приміщенні, і позбутися його на 100% надзвичайно важко.

Звичайне провітрювання чи використання засобів для прибирання принесе мало результату, особливо, якщо у приміщенні давно не було ремонту.

Загальні рекомендації для прибирання:

  • Сховайте якомога далі харчові продукти;

  • зніміть та виперіть весь текстиль: штори, тюлі, накидки, постіль, килими та рушники;

  • утилізуйте всі речі, без яких можете обійтися;

  • проведіть генеральне прибирання у всьому приміщенні;

  • Найкраще прибирає старий запах оцет і сода.

Приготуйте розчин і обробіть всі поверхні у будинку, двері, меблі та підлоги. На 1 л води додаємо 10 ст.л оцту і розмішуємо. Далі проводимо обробку.

Також на 1 л води додати 100 г соди і проводити прибирання цим розчином.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наприкінці не забудьте ретельно провітрити приміщення, навіть влаштувати протяг. Головне, дотримуйтеся правил належного провітрювання кімнат у зимову пору.