Як позбутися затхлого запаху в будинку? Допоможуть народні засоби

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зображення жінки, яка закриває ніс
Фото: fashion-it

Прибрати неприємний запах простими народними способами

У будинку може з'являтися затхлий запах , особливо, якщо там довго не проживали. Іноді починає пахнути каналізацією і побороти такий сморід буває проблематично.

Для початку потрібно знайти проблему і відшукати джерело запаху. Як прибрати запах затхлості у будинку дуже швидко, розповідає unian.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сморід з каналізації виникає, якщо раковиною чи унітазом давно не користувалися. А сморід у кімнатах може бути через зникнення так званої водної пробки, якщо рідина не спускалася довгий час.

Прибрати неприємний запах народними способами

Спосіб №1

3 ст. л великої солі змішати з 3 ст. л харчової соди і додати 100 мл оцту. Добре розмішати та залити у трубу раковини. Зачекати 15-20 хв і змити гарячою водою.

Спосіб№2

Такі натуральні ароматизатори, як кава та лимон чудово впораються з неприємними запахами. Достатньо просто підсмажити зерна кави на сковороді і аромат заполонить весь будинок.  А лимони потрібно порізати на скибочки та розкласти на тарілці у різних кутах кімнат. У місці, де запах відчувається найсильніше допоможе простий розчин. Заваріть зелений чай і додайте кілька крапель лимонного соку. Розпиліть у потрібному місці і запах швидко зникне.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про простий спосіб, який допоможе позбутися запаху сміттєвого відра . У цьому допоможе дешевий аптечний спосіб.