Як за 15 хв зробити старий килим знову новим: треба всього 1 ложка "диво-засобу" і миска теплої води (ЛАЙФХАК)

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Швидка чистка килимів. Фото6 kilimi.com.ua

Килими мають здатність накопичувати у собі бруд і пил

Килими можуть додати до вашого інтер’єру цікаву родзинку і чудово захищають від холоду у похмурі дні. Але вони також чудово вбирають у себе бруд, пил та дрібні частинки так, що іноді навіть не видно візерунку, тому потребують регулярного очищення.

З часом килимові вироби втрачають свою красу і привабливість. Тому існує відмінний спосіб повернути килиму попередній стан всього за 15 хвилин вашого часу, рекомендує ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Килими можуть швидко бруднитися, якщо за ним неправильно доглядати та використовувати для чищення непризначені засоби. Також свою частку у забрудненні можуть додавати наявність домашніх тваринок чи звичка ходити взутими по килимах.

Попередньо потрібно добре замести чи пропилососити килим від пилу та бруду.

Як зробити килим чистим

Знадобиться:

  • 1 ст. л оцту, соди або спеціалізованого засобу для чищення;

  • миска;

  • 2-3 л теплої води;

  • губка чи щітка з м’якими ворсинками;

  • чистий сухий рушник.

Як почистити килим:

У миску з теплою водою додайте ложку обраного засобу врахувавши, що оцет позбавить запахів, а сода прибере плями. Губкою змоченою у розчині повільно пройдіться по килиму, особливу увагу приділяючи місцям з сильними забрудненнями.

Якщо є великі плями, краще діяти круговими рухами. Процес варто повторити на найбільше забруднених ділянках. Сухим рушником пройдіться по килимах. Або ж можна пропилососити покриття.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Такий спосіб - чудова можливість заощадити кошти на хімчистці. До того ж цей варіант не має у складі хімії, тому безпечний для тварин і підходить для килимів з високим ворсом.