Секрети приготування холодцю: що зробити, щоб був чистим, як сльоза

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як швидше приготувати буряк для салатів. Тепер ділимось порадами з приготування ще однієї популярної святкової закуски - холодцю.

Це дуже смачна страва, якщо розумно підійти до приготування та правильно відварити м’ясо. Деталями поділились на ProstoWay. В каструлю, де буде створюватись холодець, потрібно закладати особливі інгредієнти, щоб все вийшло особливо вдало та смачно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як варити м’ясо для холодцю

Підготуйте всі складові - свинячі ратиці, м’ясо та овочі (цибулю, моркву). М’ясні компоненти перекладіть у велику та товсту каструлю або більший баняк. Залийте все водою та замочіть на 2 години.

Після цього промиваємо м’ясо, заливаємо чистою водою та ставимо варитись. Коли почне збиратись пінка - збираємо її ретельно. Коли вона перестане утворюватись, можна закласти овочі та спеції. У холодцю буде набагато кращий колір, якщо цибулю не чистити перед тим, як відправити у каструлю.

Холодець варять на повільному вогні. Наприкінці додаємо сіль та охолоджуємо. Бульйон після остигання треба буде процідити, а м’ясо розібрати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В уже розлитий холодець можна покласти за бажання часник, зелень, моркву. Застигає він від 10 годин. Також ми розповідали, навіщо кулінари заливають цибулю окропом.