Мало хто знає: навіщо заливати цибулю окропом

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми ділились хитрим способом, який дозволить приготувати овочі для салатів за лічені хвилини. Також у салати часто йде цибуля. Однак, щоб вона не гірчила і не була гострою, її зазвичай маринують. Для цього додають сіль, цукор, оцет тощо.

Та мало хто знає про ще один спосіб, який допоможе пом’якшити смак цибулі без додаткових інгредієнтів. Знадобиться для цього лише окріп.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Метод полягає у тому, що овоч треба нарізати на шматочки, які ви захочете бачити в салаті. Потім їх слід перекласти в мисочку та на кілька хвилин залити крутим окропом. Це в результаті забере зайву гіркоту, а також зробить смак набагато м’якшим.

Цибулю в окропі треба залишити на 10-15 хвилин. Коли цей час сплине, слід відкинути цибулю на сито та пролити її проточною холодною водою. Залишаємо на кілька хвилин, щоб стекла зайва вода - і готово.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таку цибулю можна використовувати для салатів, пирогів тощо. Навіть у начинку до піци її можна покласти - буде дуже смачно. Також ми розповідали, чим заправити олів’є , щоб стало втричі смачніше.