Вам навіть не знадобиться духовка: розкішний торт на сковороді до свят (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як на новий рік приготувати нереально смачний салат . Але, окрім основних страв, хочеться поласувати і чимось солоденьким. На цей випадок ділимось рецептом особливо смачного та простого медовика.

Ви витратите на цей десерт зовсім небагато часу. Торт може стати альтернативою будь-якій домашній випічці, оскільки готується просто і легко, особливо це актуально на свята, коли страв і так дуже багато. Рецептом поділились на порталі “Коліжанка” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Борошно – 450-500 г

  • Мед – 100 г

  • Цукор – 200 г

  • Яйце – 4 шт

  • Сода – 2/3 ч. л.

  • Масло вершкове – 20 г

  • Молоко – 600 мл

Спосіб приготування:

  1. Перш за все готуємо заварний крем для “Медовика”. У каструлю для варіння крему розбиваємо два яйця, сиплемо 120 гр цукру.

  2. Міксером все збиваємо до пишної маси. Додаємо дві ложки борошна і перемішуємо все до однорідного стану.

  3. Частинами при перемішуванні наливаємо молоко. Каструлю ставимо на мінімальний вогонь. При безперервному помішуванні крем заварюється до густої консистенції і залишається для охолодження.

  4. Перекладаємо готовий крем у мисочку та накриваємо плівкою “в контакт”. Для коржів у металевий посуд для замісу тіста кладемо натуральний мед. Додаємо соду та вершкове масло.

  5. Мед із олією ставимо на мінімальний вогонь і при помішуванні ці інгредієнти повністю розтоплюються. Окремо міксером збиваємо кілька хвилин два яйця з рештою (80 г) цукру.

  6. Отриману суміш переливаємо в медово-масляну масу і добре перемішуємо. До цієї рідкої основи тіста порційно насипаємо просіяне через сито борошно.

  7. Тісто замішуємо спочатку ложкою, а потім руками на стільниці. Текстура повинна вийти однорідною та еластичною.

  8. Тісто розрізаємо на 6-8 однакових шматочків. Кожен розкочуємо в коржі відповідно до діаметра сковорідки.

  9. По черзі випікаємо коржі на маленькому вогні та на сухій сковорідці. Готуємо їх по 1-2 хвилини з кожного боку.

  10. Спечені коржі обрізаємо по тарілці, щоб краї вийшли рівними. Отриману крихту додатково підсушуємо на сухій сковорідці до рум’яного кольору.

  11. Збираємо торт. Обмащуємо його кремом з боків та ставимо в холодильник мінімум на кілька годин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Торт рівномірно посипаємо крихтою з усіх боків. Виходить дуже смачно та просто. Також ми ділились рецептом чудового штолена .