Лайфхак для салатів: найшвидший спосіб зварити буряк

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як зробити красиву сіточку з майонезу. Тепер ділимось хитрим способом, який допоможе швидко зварити буряк до салатів і не тільки.

Часто для приготування різних страв потрібен варений буряк. Однак цей овоч зазвичай вариться дуже довго, неприємно пахне. На Pixelinform розповіли про хитрий спосіб варіння буряків, з яким овочі приготуються знано швидше. Весь секрет у тому, щоб влаштувати овочу перепад температур.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як швидко зварити буряк

Коренеплід треба помити і обрізати з обох сторін. Опускати його треба у вже киплячу воду - і це перша особливість. При цьому можна додати 2-3 столові ложки олії.

Як тільки вода почне кипіти, відраховуємо 30 хвилин варіння. Потім буряки треба дістати та на 20 хвилин відправити їх під холодну воду. Можна використати миску з холодною водою та льодом. Воду слід кілька разів змінити.

Після цього слід знову покласти їх в киплячу воду та довести до готовності. Перепад температур доводить буряк до готовності значно швидше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також сирі буряки можна загорнути у фольгу і відправити в духовку. У цьому випадку вам не треба буде відмивати каструлю. Так буряк для оселедця під шубою буде соковитішим і смачнішим.