Навіщо розумні водії пшикають лаком для волосся номерні знаки? Відповідь багато кого дивує

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Лак для волосся врятує від штрафу. Фото: bus-service.net.ua

Лак для волосся потрібен не лише для створення зачіски та надійної фіксації, а й для авто

Лак для волосся у бардачку жіночої машини нікого не здивує. Але для чого його возять з собою представники сильної статті, розповідаємо далі.

Водії часто діляться цікавими лайфхаками один з одним. Особливо цінні такі, які допомагають економити чи попереджують про небезпеку. Як застосовують лак для волосся досвідчені автолюбителі, розповідає vnedorozhnik.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Серед водіїв досить поширений міф про те, що нанесення лаку для волосся на номерні знаки авто допоможе приховати номерні знаки від камер, які фіксують перевищення швидкості. У такому випадку можна уникнути штрафів. Коли лак відбиває сонячне світло значно складніше розпізнати машину та власника.

Хоча експерти вважають таку думку хибною. Вони зазначають, що сучасні камери мають високу якість знімання та інфрачервоні датчики, які допомагають краще розпізнавати номерні знаки. А от у випадку, якщо лак помітить поліція на знаку, водія можуть притягнути до адміністративної відповідальності, адже покриття, яке погіршує розпізнавання тягне за собою штраф у розмірі 1190 грн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, для чого чоловіки возять в авто лак для нігтів. Навряд чи вони роблять манікюр під час знаходження у пробці.