Щоб не перефарбовувати: як захистити авто від корозії

Гаджети та авто
760
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кожен автомобіліст прагне захистити своє авто від корозії металу. Можна намагатися зробити це самостійно, але краще довірити цю справу професіоналу і вибрати хороше СТО.

На шиномонтажі майстри підкажуть найкращі способи захисту від корозії, дадуть поради по догляду та нададуть гарантії виконаних робіт. Які найкращі способи захисту кузова від корозії існують, розповідає sunmotor.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Щоб не перефарбовувати: як захистити авто від корозії - фото №1
Фото: auto.24tv

Корозія це складний і тривалий процес перетворення металу у іржу. Прискорити корозійний процес також може зростання вологості і температури, це своєю чергою впливає на обмеження функціонування вихлопної системи або моторного відсіку.

Найчастіше корозія починає з'являтися на найвразливіших місцях - зварних швах, де присутні мікротріщини та поверхні днища,  яка  постійно стикається з щебенем і піском, водою і сіллю, які летять з-під коліс під час їзди.

Способи боротьби з корозією

  1. Плівковий захист

Найпоширеніший спосіб, який полягає в наклейці спеціальної плівки на пошкоджену частину. Не займає багато часу і можна зробити самостійно.

  1. Оцинкування заліза

Складний, але потужний захист. Кузов поміщається в спеціальну ванну з розплавленим цинком. Служить свого роду бар’єром між кузовом автомобіля і навколишнім середовищем. Цей метод проводиться виробниками окремих авто.

  1. Покриття кузова лаком

На певні частини автомобіля наносять захисне лакофарбове покриття.  Краще звернутися на автосервіс, адже головне, правильно вибрати, який саме вид покриття нанести, щоб захистити машину про корозії.

  1. Антикор Раст-Стоп

 Авто покривається спеціальним засобом, що захищає метал від впливу негативних впливів природи і солі. Метод найпоширеніший в осінньо-весняний період.

  1. Метод ґрунтування

Ґрунтовка запобігає потраплянню вологи на залізо. Захист машини від корозії відбувається за допомогою спеціального прошарку між лакофарбовим покриттям і металевою поверхнею.

  1. Бар'єрний захист

Спосіб полягає в тому, що створюється перешкода для дрібних предметів, які можуть вилетіти з-під коліс. Послуга надається на СТО.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ретельна обробка прихованих частин автомобіля захищає авто від будь-якого виду корозії. Раніше ми писали, чи потрібно мити авто взимку та як правильно це робити в холодну пору року.

Головне фото: avtoto