Отруйна свекруха: 10 головних ознак того, що ви маєте справу саме з такою

Сімейне життя

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: Хочу!

Ви зможете розпізнати токсичність свекрухи за важливими ознаками

Про стосунки невістки та свекрухи можна говорити годинами. Безліч книг, фільмів та розповідей яскраво показують всі “залаштунки” таких відносин, але у кожній сім’ї свої особливості та відмінності. Якщо свекруха сильно втручається у життя, варто позбутися її “безболісними” способами.

Свекруха віддала вам найцінніше, найдорожче та найбільше щастя - свого сина, а тому вважає, що має право вимагати до себе поваги та подяки. І обов’язково навчати невмілу невістку речам, які полюбляє її “черешенька”. Свекруха сприймає невістку, як конкурента, тому її поведінка може бути підлою, недоброю та токсичною, розповідає pinkvilla.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

10 ознак токсичної свекрухи

Негативно ставиться до ваших ідей. Завжди критикує ваш вибір та висловлює невдоволення одягом, вмінням готувати, доглядом чи прибиранням.

Постійно втручається в особисті справи. Поняття особистих кордонів для неї пустий звук. Вважає вас негідним своєї дитини та змушує почуватися винною.

Виражає неприязнь. Непривітна, холодна та неприступна. Завжди згадує ваші минулі помилки та може довго таїти образу.

Принижує расу, релігію чи культуру. Погано жартує на заборонені теми та завдає труднощів через ваші відмінності.

Конкурує за чоловіка. Постійно намагається втручатися у вашу сім’ю або саботує ваші шлюбні тенета через заздрість. Постійно шукає у вас недоліки і не втрачає можливості вказати на них чоловіку.

Маніпулює чоловіком. Може вдавати з себе жертву та представляє вас у поганому світлі.

Пасивно-агресивна поведінка. Уникає спілкування з вами, створює бар’єри у спілкуванні, часто висловлюється саркастично.

Самозакохана нарцисична поведінка. Завжди може змусити вас відчувати себе настороженими, завдаючи шкоди вашому повсякденному життю. Ставиться до вас, як до неповноцінної особистості.

Розповсюджує плітки про вас. Під час сімейних зустрічей дозволяє пліткувати серед рідні, друзів та знайомих.

Завжди невдоволена. Ніщо не зможе зробити токсичну свекруху щасливою, у неї немає місця для любові та тепла для вас.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Намагайтеся налагодити відносини, але не очікуйте від свекрухи надто багато, щоб не розчаруватися. Головне, ви маєте бути з чоловіком на одному боці і відчувати його підтримку.