Дві головні жінки в житті чоловіка: як налагодити стосунки зі свекрухою

Сімейне життя
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Як налагодити стосунки зі свекрухою? Чи це реально? Хоча стосунки між свекрухою та невісткою часто стають приводом для жартів, вони можуть бути добрими. Потрібно лише докласти небагато (або більше) зусиль. Докладніше про це — у матеріалі Хочу.

Як налагодити стосунки зі свекрухою: практичні поради

Чи існують правильні стосунки між свекрухою та невісткою? Правильно досить суб'єктивне поняття. Можна вибрати собі чоловіка, але неможливо вибрати ще й "правильних" на нашу думку батьків для нього. Але знайти спільну мову — цілком реально. Видання verywellmind ділиться порадами, які допоможуть зробити це.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як будувати стосунки зі свекрухою? Спробуйте ці методи:

Знайти точки дотику

Познайомтеся ближче зі своєю свекрухою, а потім спробуйте знайти спільні інтереси. Наприклад, якщо ви обоє любите садівництво і ландшафтний дизайн, спробуйте разом ушляхетнити двір або куточок з домашніми рослинами.

Більше бачитися

Якщо ви живете далеко один від одного і бачите один одного тільки у свята, стосунки можуть бути трохи натягнутими, тому що ви не проводите багато часу разом. Більше бачитись один з одним може допомогти у стосунках.

Згідно з дослідженнями , стосунки між свекрухою та невісткою залежить від близькості. І ця близькість зростає, якщо невістка та свекруха мають спільні інтереси або проводять більше часу разом.

Спробуйте зрозуміти свекруху

У разі, якщо свекруха спочатку холодна чи критична, лікарка та психологіня Емі Е. Келлер пропонує постаратися подивитися на ситуацію очима матері чоловіка.

Можливо, вона завжди була головною жінкою у житті свого сина. І тепер ви посіли її місце. Ніхто не любить відчувати себе заміненим, виключеним чи покинутим,

— каже вона.

Келлер радить подякувати свекрусі її роботі, яку вона виконала, виховуючи сина, бо інакше ви, мабуть, не вийшли б за нього заміж.

Зробіть кілька щирих компліментів, вона швидко перетвориться з тигра на милого муркотливого кошеня,

- додає Келлер.

Дві головні жінки в житті чоловіка: як налагодити стосунки зі свекрухою - фото №1

Конфлікт із свекрухою: що робити?

Звичайні скарги невісток пов'язані з критикою та непроханими порадами свекрухи. Тут варто зазначити, що пропозиції свекрухи справді можуть виходити із добрих намірів.

Прикусіть язика, якщо вона робить пасивно-агресивні уколи. Правильна відповідь завжди така: Ми обидва хочемо, щоб він був щасливий, успішний і відчуваи себе коханим,

— каже Келлер.

По можливості йдіть на компроміс зі свекрухою та поважайте її пріоритети, але встановлення чітких особистих меж також є важливим. Проведіть межу, коли це необхідно, та зменште рівень стресу.

Здорові стосунки зі свекрухою: три стратегії

Емпатія – потужний інструмент, який може покращити стосунки зі свекрухою. По-справжньому постарайтеся зрозуміти її думку. Це може призвести до кращого спілкування та повноцінних стосунків. Також можна використати три стратегії побудови позитивних стосунків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Підтвердження. Підтверджуйте почуття свекрухи навіть якщо ви з ними не згодні. Це може значно розрядити напругу між вами.

  2. Позитивне підкріплення. Визнання та оцінка зусиль свекрухи може призвести до більш позитивної взаємодії.

  3. Усвідомленість. Практика усвідомленості може допомогти вам керувати своїми реакціями та емоціями у складних ситуаціях. Усвідомленість дозволяє вам міркувати, дихати і реагувати вдумливо, а чи не реагувати імпульсивно.

Раніше ми розповідали, як токсичні батьки псують життя власним дітям. Ми перерахували 13 помилок, які варто уникати у вихованні своєї дитини.