Як відучити свекруху лізти у вашу сім'ю: найкращий "безболісний" варіант

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дві жінки різного віку
Фото: gazetahm.org

Налагодити стосунки зі свекрухою можливо мирно

Сімейне життя сповнене несподіванок, прихованих таємниць та сюрпризів. Зовсім не хочеться, щоб після одруження свекруха втручалася у новостворену сім'ю та давала непрохані поради.

Потрібно пам'ятати, що хоча мама чоловіка виростила для вас таку хорошу людину, але ваша сім'я складається з двох, а не трьох людей. Тому варто відучити другу маму з постійною настирливістю бути у курсі всіх новин новоствореної родини, пропонує ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо вашої другої мами стає забагато у житті, вона хоче знати все і дає поради для кожної дрібниці у побуті, потрібно визначити причину такої поведінки. Робити це потрібно у тихій, спокійній обставі, без крику та зайвих емоцій.

Чому свекруха втручається?

Переживає за свою дитину. Як і кожна мама, свекруха турбується про свого сина. Чи добре годують, доглядають, годять йому, адже важко усвідомити, що це дорослий чоловік, який не потребує опіки мами.

Від нудьги. Якщо мамі чоловіка немає чим зайнятися, вона починає жити життям нової сім'ї. Потрібно негайно знайти їй заняття. Це може бути гурток по інтересах, робота на дачі, хобі, щоб увага перемкнулася на інші аспекти.

Завжди потрібно обговорювати усі ситуації з чоловіком, адже ви на одному боці і маєте підтримувати один одного. Іноді, можливо варто прислухатися до певних порад, адже мудрість людини може стати вам у пригоді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завжди необхідно пам'ятати, що колись ви можете опинитися на її місці і потребувати уваги ваших дітей. Тому розмовляйте зі свекрухою, відвідуйте її, приділяйте час та запрошуйте на сімейні пікніки та події.