Речі яких кольорів не можна прати разом: майже всі господині роблять помилку, називаючи свій варіант

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Важливо перед пранням сортувати одяг. фото: Freepik

Стан речей після прання залежить від правильного сортування

Щоб одяг після пральної машинки не нагадував ганчірки для миття підлоги потрібно ретельно сортувати його перед пранням. Адже багато речей мають здатність линяти у процесі.

Відповідний стан одягу можна забезпечити, якщо дотримуватися деяких важливих правил та рекомендацій, радить ukr.media. Потрібно закривати блискавки та ґудзики, окремо прати кольорові та білі речі та вивертати одяг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Рекомендації щодо прання

  • Сортування за кольором. Білі речі завжди перуть окремо, щоб уникнути сірого нальоту. Часто при пранні світлого одягу додають відбілювач, який може пошкодити інші речі. Не варто прати разом світлі і темні чи кольорові тканини, адже вони полиняють.

  • Прання нових речей. Після покупки завжди намагайтеся одразу випрати одяг, особливо, якщо він яскравих кольорів, так ви дізнаєтеся, чи має він здатність линяти. Смугасті, різноколірні та речі з принтами перуться окремо, щоб уникнути линяння.

  • Етикетки. Завжди вивчайте етикетки перед пранням, адже там вказано багато цінної інформації щодо тканин.

  • Спеціальні засоби. Використовуйте при пранні засоби, які допоможуть мінімізувати линяння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які речі категорично не можна прати у пральній машинці. Після прання ви можете одразу викидати їх у сміття.