Жодного сліду від смоли на покритті авто: неймовірний лайфхак для водіїв

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Під деревами краще не паркуватися. Фото: dzen.

Коли машина стоїть під деревом, на автівці можуть лишатися сліди від смоли

Не у кожного водія є можливість залишати машину у гаражі чи парковці. Тому більшість авто “ночують” біля будинку і досить часто під деревами, а зранку вся машина покрита краплями смоли, особливо у період цвітіння.

Якщо ви помітили, що на покритті авто залишилася смола, не панікуйте та не вирушайте одразу на мийку. Позбутися цих плям можна за допомогою одного соусу, який завжди є у холодильнику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Смола дерев може не лише забруднити машину, а й залишити плями, які важко відмиваються. Не можна знімати смолу гострими предметами чи розчинниками, щоб не пошкодити фарбу. Зняти жовті плями потрібно якнайшвидше, адже за кілька хвилин вони можуть “в’їстися” намертво.

Як відмити смолу з фарби машини

Знадобиться кілька столових ложок майонезу будь-якої жирності. Нанесіть на смолу товстий шар соусу і зачекайте 7-10 хвилин. Далі за допомогою м’якої ганчірки змийте майонез і нанесіть поліроль для покриття, щоб не лишилося жодного сліду.

Завдяки своєму складу майонез добре розчиняє смолу і допоможе позбутися слідів. Також видалити смолу можна за допомогою нашатирного спирту або спиртового розчину борної кислоти. Для цього речовину потрібно нанести на пляму та почекати 20 хвилин, після чого видалити мікрофіброю. Плями також можна забирати іншими препаратами, серед яких Уайт-спірит або WD-40.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували дієві способи позбутися невеликих подряпин на покритті автомобіля. Існують мінімум 3 способи усунути недоліки на машині.