Більше ніякого гниття коріння: яких 4 причин уникати, щоб не втратити орхідею

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

4 причини, через які в орхідеї гниє коріння
Причини гниття коріння орхідеї. Фото6 by.ebay.com

Найчастіше орхідея може гинути від того, що починає гнити коріння

Орхідеї - напрочуд вишукані, красиві та прекрасні квіти, які не потребують надзвичайно особливого догляду, головне - правильно пересадити її. Вони можуть пишно цвісти, але найчастіше гинуть від гниття коріння.

На підвіконні можуть рости кілька різних орхідей. Іноді з однаковим доглядом одні квіти можуть пишно цвісти, а інші всихають та гинуть. Які 4 причини призводять до того, що починає гнити коріння, розповідає ulyublena.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Замало освітлення

Щоб орхідея гарно цвіла і повноцінно розвивалася, потрібна достатня кількість сонячного світла. Коли мало освітлення, це може призводити до погіршення випаровування вологи з коренів, а у кінцевому результаті - до їхнього гниття.

Грибкові інфекції

Іноді на листі орхідеї починають з’являтися ознаки грибкових уражень. Це може свідчити про те, що коренева система уражена грибковою інфекцією.

Надмірний полив

Господині добре знають, що орхідея потребує правильного і регулярного поливу. Надлишок води часто призводить до гниття коренів, через те, що квітам не вистачає часу спожити велику кількість рідини.

Надлишок добрив

Щоб пришвидшити цвітіння і ріст люди можуть давати багато добрив. Але іноді коріння починає швидко зростати і починає гнити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що робити з орхідеєю, якщо починає засихати коріння квітки. Якщо діяти швидко, то улюблену квітку вдасться врятувати.