Якщо засохло коріння орхідеї: простий трюк, який врятує квітку

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

орхідеї в горщиках
24 канал / Щоб врятуватик апризну квітку

Квітку можна врятувати, але діяти треба швидко

Ми розповідали, яка рослина допоможе прогнати павуків з вашої домівки. Тепер розповідаємо, як реанімувати орхідею, якщо у рослини засохло коріння. Це може забрати деякий час, проте, цілком реально.

Ці квіти мають репутацію примхливих рослин. Втім, навіть ті, що втратили коріння, можна реанімувати, якщо знати, як діяти. Детально розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ознаки засохлого коріння

  • Зміна кольору коренів з білого на коричневий або чорний

  • М'якість або пухкість коренів

  • Відсутність нових коренів

Якщо квітка втратила коріння через гниль

Перш за все, обробіть коріння. Видаліть гнилі та пошкоджені коріння, використовуючи гострий, стерильний інструмент. Зрізи обробіть перекисом водню чи товченим вугіллям.

Замініть субстрат на новий, у якому не буде збудників хвороби. Використовуйте свіжий, стерильний субстрат, спеціально призначений для орхідей. Обережно полийте орхідею, щоб зволожити субстрат.

Якщо коріння засохло через нестачу вологи

Не намагайтеся насильно розмочити засохле коріння. Це може призвести до його пошкодження. Видаліть мертві частини і обробіть зрізи.

Орхідею слід помістити в мох ягель. Мох володіє антибактеріальними властивостями і допоможе відновити коріння. З банки або пакету створіть міні-тепличку, яка допоможе зберегти вологу.

Знімайте банку або пакет на 10-15 хвилин 1-2 рази на день. Обприскуйте орхідею часто, щоб вона зберегла вологу. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не затягуйте з реанімацією орхідеї. Чим швидше ви почнете діяти, тим вище шанс на успіх. Відновлення коренів орхідеї може зайняти кілька тижнів або навіть місяців. Також ми розповідали, у які горщики не можна садити фіалки .