Джамала знялася у фільмі "Смак свободи" про старовинну українську кухню: вже відома дата прем'єри (ВІДЕО)

Кіно та серіали
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Відома на увесь світ українська  співачка Джамала  знялася у фільмі про українську старовинну кухню. Що це за фільм, кому він присвячений, коли вийде на великі екрани і яку роль виконала знаменитість - розповідаємо у цьому матеріалі!

Українська романтична комедія "Смак свободи" нещодавно перемогла у міжнародній програмі французького фестивалю "Silence Ça Touille — Food and Movie Festival"! Співавторка та креативна продюсерка фільму Олена Моренцова-Шулик отримала почесну нагороду та анонсувала дату прем’єри фільму в Україні. Цікавими деталями з HOCHU.ua поділилася команда Джамали.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про фільм "Смак свободи" та роль Джамали 

Стрічка "Смак свободи" присвячена Ользі Франко — відомій дослідниці старовинної української кухні, авторці легендарної книжки "Перша українська загальнопрактична кухня" (1929 рік) та дружині Петра Франка, сина Івана Франка. Ідея фільму — показати кулінарні традиції України.

Роль Ольги Франко втілила відома актриса Ірма Вітовська. Ще однією яскравою героїнею фільму стала співачка Джамала, яка виконала одну з головних ролей у стрічці "Смак свободи".

У процесі роботи над сценарієм фільму у нас з Олександрою Вітязієвою (співавторка фільму) виникла ідея додати до сюжету реальних українських героїв та героїнь, які по-справжньому цікавляться та підтримують гастрономічні традиції як частину культури і з якими така історія могла легко статися у житті.

Образ Джамали виник в нашій уяві  моментально, адже ми дуже любимо її творчість та одразу зрозуміли, якою важливою ланкою для історії вона може стати. Не будемо розкривати усіх подробиць, але кращого зіркового камео для "Смаку Свободи" бути просто не могло. Ну, і творчі імпровізації Джамали на майданчику додали нашій кулінарній романтичній комедії ще й чудового музичного настрою!

— зазначає Олена Моренцова-Шулик, співавторка та креативна продюсерка фільму.

Джамала знялася у фільмі "Смак свободи" про старовинну українську кухню: вже відома дата прем'єри (ВІДЕО) - фото №1
Джамала готується до зйомок фільму "Смак свободи". Фото пресслужби співачки
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви запитаєте мене, як сильно я люблю кіно? Дуже сильно! Мабуть, тому вся моя музика завжди достатньо кінематографічна, бо вся вона — саундтрек мого життя. Моя музика — це відображення всього, що відбувається зі мною і довкола мене. Тут не важливо, чи то рефлексія почуттів у пісні "Подих", чи то більш велична форма в альбомі QIRIM, бо це все —  саундтрек "свободи"!

— зізнається легендарна співачка. І додає, що після пропозиції знятися в українському кіно була на сьомому небі від щастя. Й навіть попри те, що в неї невелика роль, вона щиро радіє, що отримала це запрошення.

Джамала знялася у фільмі "Смак свободи" про старовинну українську кухню: вже відома дата прем'єри (ВІДЕО) - фото №2
Джамала на знімальному майданчику. Фото пресслужби співачки

Відчувала щастя 24/7 на знімальному майданчику.  Вже не терпиться, щоб ви його побачили. Там трохи інша я: ще без смутку в очах, бо зйомки проходили до повномасштабного вторгнення — на дату виходу фільму, як і на більшість планів у нашому житті, вплинула війна. Це кіно про нас, про повагу до традицій, про їжу, якою ми так пишаємося. Зараз точно ми можемо сказати, що той самий, наш борщ, знають у всьому світі,

—  говорить Джамала.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Акторський склад та дата виходу фільму "Смак свободи"

У центрі стрічки — молода кулінарна майстриня Варя (Ірина Кудашова), яка з дитинства мріє про високу кухню, тож вирушає на пошуки себе у місто Лева. На неї чекають не лише романтичні пригоди та гастрономічні експерименти, а й знайомство з таємничою Ольгою Франко, яке змінить життя Варі назавжди.

Разом із зіркою серіалу "Школа" у кадрі зʼявляються:

  • Ірма Вітовська ("Мої думки тихі", "Коза Ностра. Мама їде", "Між нами"),

  • Костянтин Темляк ("БожеВільні", "І будуть люди"),

  • Томаш Собчак ("Скажене весілля", "Щедрик"),

  • Тетяна Малкова ("Конотопська відьма"),

  • Римма Зюбіна ("Гніздо горлиці", "Памфір"),

  • Павло Лі ("Мирний-21"), який загинув 6 березня 2022 року в Ірпені.

Крім того, будуть у фільмі і зіркові камео, серед яких українська модель, телеведуча та блогер Вікторія Маремуха, "пекельний шеф" Олексій Якутов, співак АСАФАТОV, топ-модель і телеведуча Алла Костромічова, а також Джамала.

Додамо, що раніше вихід стрічки планувався на 7 березня, але згодом було вирішено запустити прокат раніше. Прем'єра кулінарного фентезі "Смак свободи" у кіно запланована на  29 лютого 2024 року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що напередодні з'явився другий офіційний трейлер документального проєкту "Довга Доба" Алана Бадоєва . Вже відомо, коли фільм вийде у широкий прокат.