Ветеран війни в Україні став зіркою документального фільму Сари Джессіки Паркер про артистів балету

Кіно та серіали
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Зірка Голлівуду Сара Джессіка Паркер перейнялася історією про українських артистів балету, які були змушені емігрувати через війну, щоб представляти нашу країну на міжнародній сцені. Зірка серіалу "Секс і місто" стала виконавчим продюсером документального фільму і поділиться з мільйонами глядачів, які наслідки несе за собою руйнівна війна.

Як пише видання Variety , прем'єра картини Front Row ("Перший ряд") запланована на 2024 рік. У сюжеті фільму буде історія про танцюристів українського балету, які після початку повномасштабної війни створили в США трупу United Ukrainian Ballet ("Об'єднаний український балет").

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ветеран війни в Україні став зіркою документального фільму Сари Джессіки Паркер про артистів балету - фото №1
Фото: instagram.com/alexeiratmansky

Особливістю фільму стане один із головних героїв - військовослужбовець Олександр "Терен" Будько, який втратив у бою з окупантами обидві ноги. Попри протези, ветеран війни не полишив мрію виступати на великій сцені. Тож після знайомства із заслуженим артистом України Олексієм Ратманським, йому випала честь долучитися до трупи українських танцюристів.

"Перший ряд" демонструє наполегливість і стан людей на тлі важкої війни. Надати цим танцюристам міжнародну платформу, щоб вони могли розповісти свої історії через силу, красу і жорсткість балету - велика честь для мене,

- заявила Паркер.

Ветеран війни в Україні став зіркою документального фільму Сари Джессіки Паркер про артистів балету - фото №2
Фото: instagram.com/alexeiratmansky
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше на премії "Кіноколо" визначили найкращий український фільм 2023 року . Спойлер: рекордсменом цього року виявилася стрічка Антоніо Лукіча "Люксембург, Люксембург", проте звання "кращого" критики віддали іншому проєкту.

Фото: instagram.com/alexeiratmansky