Карикатурний образ провінціалки не оцінили в Коломиї: канал ТЕТ відреагував на скандал навколо серіалу "Встигнути до 30"

Кіно та серіали
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Днями в Мережі спалахнув скандал через новий український серіал "Встигнути до 30" . Після того як мер міста Коломия Івано-Франківської області Богдан Станіславський звинуватив "ТЕТ" у карикатурному зображенні жителів міста, керівництво телеканалу дало офіційну відповідь незадоволеним глядачам. Подробиці дізнавайтеся на HOCHU.ua!

10 листопада мер міста Коломия несподівано зажадав припинити показ ситкому "Встигнути до 30". У своїй публікації на Facebook він зазначив, що автори показали нібито уродженку міста Івано-Франківської області, проте її образ абсолютно не відповідає тому, як живуть місцеві жителі. "Гротескний образ людини "з села", побудований на найгірших традиціях зображення російською пропагандою українців, не співвідноситься з жителями Коломиї", - написав він у своєму зверненні до керівництва каналу "ТЕТ".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Карикатурний образ провінціалки не оцінили в Коломиї: канал ТЕТ відреагував на скандал через серіал "Встигнути до 30" - фото №1

Однак автори проєкту не вважають, що створюючи образ Люби з Коломиї, вони могли образити жителів міста. Команда наголосила, що не мала на меті образити глядачів, використовуючи "звичайні та зрозумілі для всього світу сценарні прийоми". Про це представники каналу повідомили на сайті ТЕТ .

У соцмережах почалася гіперболізація контексту, начебто Коломию назвали "глухим селом", а головну героїню Любу зробили "рагулінею" і "неймовірно дурною". Це абсолютно не відповідає дійсності, адже, по-перше, про Коломию, умови життя в місті, традиції чи щось інше в серіалі не йдеться, а вигаданий персонаж Люби - це аж ніяк не збірний образ коломийчан. По-друге, якщо подивитися серіал повністю, стає очевидним, що героїня проходить шлях трансформації та завдяки друзям і оточенню стає кращою версією себе.
Комедія - це жанр, до якого не варто ставитися серйозно і шукати приводи для розпалювання суперечок. Цей серіал, як і будь-яка інша комедія, - художній, усі персонажі вигадані, а збіг обставин і ситуацій випадковий,

- зазначає пресслужба "ТЕТ".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що український серіал "Перші дні" вийшов на Netflix. Зазначимо, що сюжети проєкту були натхненні реальними подіями , що відбулися в перші два місяці війни.