Український серіал "Перші дні" вийшов на Netflix: як створювали цей гучний проєкт (ВІДЕО)

Новини культури
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

1 листопада на Netflix вийшов новий серіал "Перші дні", який розповідає про початок повномасштабної війни. В цій стрічці представлено шість реальних історій людей, які пережили події після 24 лютого. Деталі та трейлер ви знайдете в нашому матеріалі.

Весною 2022 року шоуранерка Film.ua Group Анастасія Лодкіна об'єднала шістьох режисерів для створення епізодів нового серіалу. Кожен режисер обрав або створив історію для епізоду, а обов'язковою умовою було те, що всі вони мали бути об'єднанні темою перших місяців російського вторгнення в Україну. Ще на етапі роботи над серіалом його придбав Netflix.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сюжети серіалу були натхненні реальними подіями, що відбулися у перші два місяці війни. Наприклад, одна з серій розповідає історію приватного зоопарку, який 34 дні залишався під окупацією, але люди не залишили тварин. Можна буде побачити й історію артиста Андрія Данилка, який залишився на Хрещатику у своїй квартирі "сам на сам із небезпекою".

Український серіал "Перші дні" вийшов на Netflix: як створювали цей гучний проєкт (ВІДЕО) - фото №1
Український серіал "Перші дні" вийшов на Netflix: як створювали цей гучний проєкт (ВІДЕО) - фото №2

Зйомки серіалу відбувалися в Києві та області з березня по травень 2023 року. Там можна побачити центр Києва, місця, де відчувається воєнний дух — вулиці, перекриті "їжаками", блокпости. А ще один день зйомок провели в Берліні.

Крім України, "Перші дні" будуть доступні на Netflix у Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, а також у країнах Балтії та Балканських регіонів. Пізніше серіал буде показаний на національних каналах у понад 12 країнах, включаючи Ісландію, Австралію та Францію. Українці зможуть переглядати "Перші дні" на каналі "1+1" у 2024 році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про те, що "1+1 media" планує запуск 3 нових каналів. Ймовірно, зовсім скоро будуть представлені чоловічий, жіночий та інформаційно-публіцистичний канали.