Абсолютна пропаганда. Стало відомо, що серіал “Слово пацана” зняли спеціально для виборчої кампанії Путіна

Кіно та серіали
905
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Слово пацана, фото з серіалу
Скриншот з серіалу “Слово пацана”

(Неочікувано) виявилося, що російський серіал “Слово пацана” — це чиста російська пропаганда

Вірусний російський серіал “Слово пацана”, який подивилося чимало українських блогерів , був знятий спеціально до виборів російського диктатора Путіна. До інтернет-видання “Медуза” потрапив внутрішній документ адміністрації президента РФ, в якому обговорювалося розміщення фільмів та серіалів, зокрема "Слово пацана", "Холоп 2" та іншого відомого російського контенту, який був спеціально випущений перед виборами Путіна.

Видання зазначає , що наприкінці 2023 року їхні колеги з естонського видання "Delfi Estonia" отримали доступ до витоку внутрішніх документів адміністрації президента Росії. У весняній нараді 2023 року в адміністрації президента Росії обговорювалася стратегія перед майбутніми виборами. Учасники зібралися у будівлі АП на Старій площі, де була представлена багатосторінкова презентація під назвою "Творчий контент до виборів", яку представив голова управління громадських проєктів адміністрації російського диктатора Сергій Новіков.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Згідно з презентацією, під вибори 2024 року було розроблено кілька десятків "творчих проєктів", які мали просувати блогери та ЗМІ, включаючи фільми. Серед них були "проєкти про СВО", а також такі фільми та серіали, як "Слово пацана", "Холоп 2", "За щучим велінням", "Бременські музиканти", які мали захищати "національні інтереси РФ".

На думку Кремля, "Слово пацана" розповідає про "якісні зміни життя в Росії як стійкий тренд" (тобто, мабуть, про те, що у 2020-х росіяни живуть краще, ніж радянські люди у 1980-х), 
— повідомляє видання “Медуза”.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Серіал "Слово пацана" розповідає історію про злочинне угруповання, яке здійснює викрадення майна, фізичні напади та жорстокість стосовно людей. На диво ця тематика здобула популярність не лише в Росії, але й в Україні. Експерти називають його вкрай небезпечним проєктом, який калічить психіку дітей .