Головні серіали березня. Побачимо легенду світу для дорослих, джентльменів Гая Річі та диктаторку Кейт Вінслет

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Кейт Вінслет у серіалі "Режим", фото
Фото: IMDb

Найкращі серіальні новинки березня

Маю тільки одне питання: де взяти стільки вільного часу, щоб передивитися усі нові серіали, що дарує нам березень? Що не проєкт – то крутезна цікавинка! Причому на будь-який смак! Тут тобі і яскрава політична сатира від Стівена Фрірза, і карколомна історія помсти за вбивство президента Лінкольна та, навіть, сміливий байопік про життя легендарно Рокко (не боксера - порноактора). Звідси, повторюся, питання, - вільний час, де ти?

“Фурії Парижа” (Netflix)

Перший сезон. Прем’єра – 1 березня

Вона святкувала день народження разом із своїм батьком, коли його вбили – прямо за столом, коли дівчина задувала свічки. Тож тепер її єдине бажання – помститися. Задля чого відчайдуха проникає у найвіддаленіші кутки кримінального світу Парижу, де і зустрічає Фурію – досвідчену вбивцю, яка навчить її брудного мистецтваполишати позаду себе гори трупів.

Навіщо дивитися. Французи вміють робити стильні трилери та ефектно пускати криваві ріки. Тож, якщо ви полюбляєте стрічки Люка Бессона – вам сюди. Бо автори надихалися саме його класичними кримінальними роботами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Режим” (HBO)

Перший сезон. Прем’єра - 3 березня

Українці про диктаторів, здавалося б, знають усе, - бо живуть по сусідству із двома країнами, в яких заправляють саме тирани. Проте нова робота Стівена Фрірза здивує та вразить навіть їх. Тільки уявить собі державу, де владу поступово загрібає під себе тамошня канцлерка – Олена Вернем (Кейт Вінслет). Робить вона це за допомогою військових. Тих, хто щось насмілився в’якнути про неї – миттєво кидають за ґрати (як героя Х’ю Гранта). Всі інші – ходять перед нею по струнці. Хіба що скажено не аплодують і не ридають від псевдощастя та обожнювання, як це роблять у Північній Кореї. Сама ж канцлерка проводить зуми з кабінетом міністрів голяка… грайливо приймаючи ванну з льодом.

Навіщо дивитися. Варто відзначити, що для Вінслет кожен спільний проєкт з HBO стає відвертою удачею. Так було з “Мілдред Пірс”, так було і з “Мейр з Істауна”, за який акторка отримала “Золотий глобус”. Тож цікаво як критики та глядачі оцінують її гру цього разу.

“Суперсекс” (Netflix)

Перший сезон. Прем’єра – 6 березня

Найвідвертіша прем’єра у нашій добірці. І це не дивно, адже вона розповідає про шлях найвідомішої у світі порно зірки-чоловіка: Рокко Сіффреді (його грає італійський актор Алессандро Боргі). Якщо хтось не чув його імені (а такі справді є?), то інформуємо: за свою невтомну кар’єру цей чолов’яга отримав більше 40 порно Оскарів. Всього ж, як було підраховано деякими “дослідниками його творчості”, Рокко знявся приблизно у двох сотнях фільмів для дорослих.

Навіщо дивитися. Бо це просто сміливо. До того ж, ну, хіба не цікаво, а як взагалі потрапляють у цей бізнес?

“Джентльмени” (Netflix)

Перший сезон. Прем’єра - 7 березня

Спін-офф однойменної стрічки Гая Річі 2019 року. З новими героями, що діють у світі героїв оригінального фільму. Так, у центрі сюжету - молодик на ім'я Едді Холстед (Тео Джеймс – зірка трилогії “Дивиргент”), який дізнається, що отриманий ним спадок пов'язаний з наркоімперією Міккі Пірсона (персонаж Меттью Мак-Конегі). І не встигає Едді навіть як слід розібратися з цим спадком, як на порозі його будинку з’являються місцеві бандюгани, які дуже прагнуть “віджати” в нього все, чим він володіє.

Навіщо дивитись. Бо всі 8 серій зняв сам Гай Річі. Тож це буде дуже стильно, задиркувато, з розвеселим матюканням і енергійними розбірками. Коротше, з усім тим, за що ми і обожнюємо Річі. Тільки у серіалі цього буде ще більш ніж зазвичай!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Полювання” (Apple TV+)

Перший сезон. Прем’єра – 15 березня

Події цього пригодницького серіалу відбуваються у 1865 році – одразу після вбивства 16-го президента Сполучених Штатів Авраама Лінкольна (нагадаємо, його застрелили у театрі). Головний герой - військовий секретар та друг Лінкольна - Едвін Стентон починає своє 12-денне полювання на вбивцю президента - Джона Вілкса Бута.

Головні ролі у серіалі виконали Тобайас Мензіс ("Рим", "Гра престолів") та Ентоні Бойл ("Толкін").

Навіщо дивитись. Родзинкою серіалу є не тільки сама історія (а вона дійсно цікава – вистачить на кілька карколомних детективних романів!), а й прискіплива робота над створенням костюмів та декорацій тієї епохи. Спеціалісти кажуть, що відповідність – просто вражаюча!

“Проблема трьох тіл” (Netflix)

Перший сезон. Прем’єра – 21 березня

Знято за однойменним бестселером китайського письменника-фантаста Лю Цисіня (дев'ятиразовий лауреат літературної премії “Галактика”).

Серіал розповість про непомітне і поступове вторгнення інопланетних сил на Землю. І якщо “Проблема трьох тіл” зайде аудиторії, то Netflix стовідсотково замовить продовження: адже Цисінь має ще два товстезних романи-сиквели, дія у яких відбувається у далекому майбутньому.

Навіщо дивитись. Тому що за серіал відповідають Девід Беніофф та Ден Вайс – творці, на хвилиночку, - такого шоу як “Гра престолів”! Головні ролі виконали: Бенедікт Вонг ("Доктор Стрендж"), Ліам Каннінгем ("Гра престолів") та Розалінд Чао ("Мулан”).

“Нам пощастило” (Hulu)

Перший сезон. Прем’єра - 28 березня

Це щемлива історія родини, яка у різні способи намагається врятуватися від загибелі під час подій Другої світової. В основу сценарію покладено потужний однойменний роман Джорджії Гантер, який вона написала на основі історії власної родини – польських євреїв.

Адаптацію бестселера спродюсовала нерозлучна двійка друзів - Бен Аффлек та Метт Деймон. У головній ролі - Логан Лерман (“Лють” та “Персі Джексон”).

Навіщо дивитися. Щоб переконатися, що історія постійно повторюється. І що після темряви обов’язково настає світло.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про найкращі фільми про кохання. Що подивитися, якщо ви любите романтичні стрічки й love-сторі на різний смак, дізнавайтеся у нашій спеціальній добірці!