Ця стрічка отримала сім нагород! Названо найкращий фільм на премії "Оскар-2024"

Кіно та серіали
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Найкращий фільм на Оскарі 2024, фото
Getty Images

Дізнайтеся, яка стрічка здобула перемогу у головній номінації Оскара — Найкращий фільм

10 березня у Лос-Анджелесі відбулася 96-та церемонія вручення премії Американської кіноакадемії. Ми вже розповідали вам про те, що вперше на премії перемогу отримала українська стрічка “20 днів у Маріуполі” , а тепер пропонуємо дізнатися, який фільм став найкращим.

Отже, головну перемогу отримала стрічка "Оппенгеймер". Цей фільм переміг в номінації Найкращий фільм.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Усього фільм отримав сім нагород, включаючи Найкращий актор, Найкращий режисер, Найкращий актор у другорядній ролі, Найкращий монтаж, Найкраща оригінальна музика та Найкраща операторська робота. А загалом "Оппенгеймер" був номінований у 13 категоріях.

У номінації Найкращий фільм також брали участь такі фільми, як "Американське чтиво", "Анатомія падіння", "Барбі", "Залишені", "Вбивці квіткової повні", "Маестро", "Минулі життя", "Оппенгеймер", "Бідолашні створіння" та "Зона інтересу".

Нагадаємо, що "Оппенгеймер" — це художній фільм, заснований на реальних подіях, який розповідає історію про створення атомної бомби та її творця – Роберта Оппенгеймера, відомого фізика-теоретика. У розпал Другої світової війни він став керівником Манхеттенського проєкту. Метою Оппенгеймера та його колег було випередити нацистів, які вже наближалися до створення атомної зброї масового знищення. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що торік "Оппенгеймер" побив світовий рекорд . Дізнайтеся, що такого особливого у цьому фільмі.