Історичний день для України: фільм "20 днів у Маріуполі" отримав ОСКАР (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
837
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Премія Оскар
Фото: Getty Images

Стрічка здобула нагороду у номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм"

Відома українська документальна кінострічка “20 днів у Маріуполі”, яка стала тріумфатором премії BAFTA , до своєї скарбнички додала ще й взяття оскара. Подробиці - в нашому матеріалі.

“20 днів у Маріуполі” був відзначений як “Найкращий документальний повнометражний фільм”. Про це стало відомо на 96-ій церемонії нагородження престижної кінопремії. Варто зазначити, що це перша в історії України кінострічка, яка досягла подібної вершини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, разом з українським фільмом за заповітну статуетку в цій номінації боролося багато цікавих кіноробіт, а саме:  "Боббі Вайн: Народний президент", "Вічна пам'ять", "4 дочки" та "Вбити тигра". Режисер “20 днів у Маріуполі” Мстислав Чернов зі сцени зазначив, що волів би не отримувати цінну статуетку, лиш би рф не розпочинала війну проти України.

Це перший "Оскар" в історії України. Це честь для мене. Але, ймовірно, я перший режисер в історії, який, скаже: "Хотів би я, щоб цього фільму не було". Я б віддав цю нагороду, щоб Росія ніколи б не нападала на Україну, ніколи б не захоплювала наші міста, щоб не вбивала десятки тисяч українців, щоб не утримувала заручників - цивільних і солдатів, які захищали свою землю,
- резюмував режисер.
20 днів у Маріуполі отримав Оскар
Фото: REUTERS/Mike Blake

Зазначимо, що фільм "20 днів у Маріуполі" — це документальний твір, створений українським воєнним кореспондентом Мстиславом Черновим, який розповідає про облогу Маріуполя на початку повномасштабного вторгнення. Фільм був випущений у 2023 році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як творець фільму “20 днів у Маріуполі” Мстислав Чернов прославився на весь світ. Режисер здобув премію “Гільдії” .