Ділами та словами: хто з номінантів на "Оскар-2024" підтримує Україну

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Марк Руффало, фото
Getty Images

Спойлер: таких зірок на "Оскарі" у 2024 році не так вже й багато

Вже зовсім скоро, 10 березня, відбудеться церемонія вручення премії “Оскар”. Напередодні цієї події ми згадували про найгучніші скандали , що сталися на премії, а тепер розкажемо, хто з акторів, які номіновані на “Оскар-2024” підтримують Україну.

На початковому етапі повномасштабної війни в Україні нас підтримали тисячі людей з різних куточків планети. Спочатку здавалося, що їх кількість не має меж, але за час війни стає ясно, що ця підтримка зменшується. Наприклад, на "Оскарі” у 2024 році таких зірок ну дуже мало, але все ж вони є!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кері Малліган

Серед номінанток на “Оскар” у 2024 році більшість актрис лиш часом лишали скромні повідомлення в Instagram у день вторгнення. Однак британська акторка Кері Малліган, номінована на “Оскар” цього року за головну роль у фільмі “Маестро”, підтримує нашу країну словами та ділами понині. Вона писала електронні листи голлівудським колегам, зверталася до громадськості через телебачення і навіть відвідала Україну в жовтні 2022 року як посланець гуманітарної організації Children in Conflict.

Кері Малліган, фото
Getty Images

Роберт де Ніро

Багато акторів, які є серед номінантів на “Оскар” цього року, обрали позицію "поза політикою", але не Роберт де Ніро. З 2022 року він неодноразово та однозначно висловлювався про те, що Росія — зло, та брав участь у різних дискусіях та закликав колег докласти зусиль, аби війна закінчилась.

Роберт де Ніро, фото
Getty Images

Марк Руффало

Зірка "Месників", Марк Руффало, який також номінований на “Оскар” як накращий актор у другому плані, підтримав Україну під час скандалу з Ілоном Маском. У 2022 році той пропонував віддати Крим та окуповані території Росії, щоб закінчити війну. Раффало порадив Маску повчити історію та не осоромлювати себе такими заявами. Також актор не раз закликав росіян піти геть з України.

Марк Руффало, фото
Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про те, хто започаткував традицію цілувати статуетку “Оскар”. Цьогоріч цій милій традиції виповнюється 70 років.