Гладенький, як після фоторедактору: як позбутися зморшок на лобі

Догляд за обличчям і тілом
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Розгладити або запобігти появі зморшок можна за допомогою багатьох способів - доглядової косметики, ботоксу, ін'єкцій та гаджетів. Який спосіб буде більш дієвим у конкретному випадку краще дізнатися на консультації лікаря-косметолога. А щоб зрозуміти, що саме може запропонувати вам лікар — читайте наш матеріал.

Причини появи зморшок на лобі

Активна міміка, вікові зміни, витончення шкіри, вплив сонячних кращих – все це впливає на вашу шкіру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зморшки на лобі виникають через скорочення лобового м'яза, що повторюються, і посилюються у людей з більшою м'язовою масою й у людей з дуже виразною зовнішністю. У виникненні цих зморшок також винні вплив сонця, старіння, стоншення шкіри, втрата еластичності та генетика,

- пояснює Нarpers Вazaar сертифікований дерматолог Брайан Хіблер .

У різних людей ці зморшки на лобі проявляються у різний час. За словами косметолога-дерматолога Клер Чанг , немає певного віку, в якому з'являються зморшки на лобі.

Чи можна розгладити зморшки на лобі? У деяких випадках, якщо зморшки не проникли глибоко у шкіру, можна повністю розгладити їх, пояснює дерматолог Джошуа Зейхнер. Однак він попереджає, що повністю позбутися глибоких зморшок не вдасться.

Але є й хороша новина — чим раніше ви почнете випереджати зморшки, тим менша ймовірність того, що вони будуть глибокими.

Як позбутися зморшок на лобі: дієві способи

Боротися зі зморшками або запобігати їх появі можна кількома способами.

Ретинол

Ретинол стимулює вироблення колагену, допомагаючи шкірі протистояти утворенню зморшок, пояснює Зейхнер. Але це не швидкий метод - при використанні будь-якого продукту з ретинолом результати розгладження можуть виявитися не раніше трьох місяців. Ретинол може зробити шкіру чутливою, тому при використанні продуктів з ретинолом важливо зволожувати і наносити сонцезахисний крем, а вагітним або жінкам, що годують груддю, слід взагалі уникати його, оскільки це потенційно може призвести до вроджених дефектів.

Гіалуронова кислота

Інший популярний інгредієнт, який може тимчасово покращити ситуацію, — гіалуронова кислота.

Шукайте продукти з гіалуроновою кислотою, вона зв'язує воду і допомагає зволожувати шкіру,

– радить Хіблер.

Мікрострум і гуа-ша

Що стосується спеціальних гаджетів для обличчя, їх можна додати до свого порядку дня, але, швидше за все, вони не принесуть великого значення.

Домашні інструменти та пристрої, такі як мікрострум та гуа-ша, мають обмежену ефективність у лікуванні зморшок на лобі,

— каже Чанг.

Ін'єкції

Ботокс та інші ін'єкції на основі нейротоксинів дуже ефективні для розгладження зморшок на лобі.

Ін'єкційні засоби для зменшення зморшок діють, розслаблюючи м'язи під шкірою,

— пояснює Зейхнер.

Результати зазвичай зберігаються від трьох до чотирьох місяців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Філери

Зморшки можна заповнити за допомогою філерів на основі гіалуронової кислоти. Але для проведення цієї процедури важливо звернутися до досвідченого фахівця, оскільки існує ризик внутрішньоартеріальної оклюзії через судинну анатомію чола.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми розповідали, як приготувати сироватку з вітаміном С та Е в домашніх умовах. Від такого засобу шкіра сяятиме.