Як доглядати за губами після татуажу? Ми знаємо відповідь

Догляд за обличчям і тілом
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Догляд за губами після татуажу дуже важливий для хорошого та тривалого результату. Інакше є ризик, що колір губ померкне або стане неоднорідним, а то й зовсім доведеться вдатися до видалення ремувером. Щоб цього не сталося, ХОЧУ ділиться правилами догляду за губами після татуажу.

Як доглядати губи після татуажу: рекомендації фахівців

Отже, процедура пройшла успішно, рот став яскравим акцентом навіть без помади, а в голові постало питання "Як доглядати за татуажем губ?". Насправді немає нічого складного, якщо знати правила, пише bellagibeauty.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Очікуйте, що оброблені ділянки будуть болючими протягом наступних кількох днів. Область процедури може бути набрякла, також варто бути готовим до виділення інтерстиціальної рідини і крові протягом як мінімум 12 годин після процедури. У цьому випадку, акуратно промокніть надлишки інтерстиціальної рідини з області процедури чистою серветкою, змоченою дистильованою або бутильованою водою. Пам'ятайте, що інтерстиціальну рідину слід витерти, щоб не утворилася товста скоринка,

— радить у своєму блозі майстер з перманентного макіяжу Ліза Ом .

Татуаж губ: догляд у перші дні

У перші дні після процедури важливо дотримуватись правил:

  • Використовуйте чисті ватяні палички для нанесення мазі з антибіотиком 3 рази на день протягом 3 днів. При появі алергічної реакції на мазь з антибіотиком (почервоніння, висипання та набряк), необхідно негайно звернутися до лікаря.

  • Уникайте вживання гострої та солоної їжі. Сіль може видалити пігменти та призвести до втрати кольору.

  • Використовуйте соломинку для пиття протягом перших днів.

  • Утримуйте ділянку татуажу в чистоті. Використовуйте ватяні кульки, просочені хлоридом натрію, щоб акуратно витерти надлишки рідини та пігменту.

  • Не забувайте про зволоження. Наносите на губи бальзам з бацитрацином цинку або поліспорину або вазелін щогодини або дві або при появі сверблячки або сухості протягом 10-14 днів. Ці засоби полегшують біль, зволожують, запобігають інфекції, сприяє загоєнню та допомагають зберегти колір. Уникайте використання мила та засобів для чищення в області татуажу.

  • Уникайте перебування на сонці (включаючи солярії) під час загоєння.

Як доглядати за губами після татуажу? Ми знаємо відповідь - фото №1
Фото - Pinterest

Як доглядати губи після татуажу губ: заборони

Важливо також пам'ятати про заборону. Після процедури не рекомендується:

  • терти, дряпати чи здирати кірку із губ. Раннє видалення пігментних скорин може призвести до втрати кольору.

  • наносити макіяж на область татуажу під час загоєння.

  • приймати ванну, відвідувати лазню або сауну.

  • відвідувати процедури догляду за особою протягом першого тижня.

Також важливо уникати нанесення відлущувальних засобів або засобів з AHA/гліколевою кислотою на ділянку татуажу протягом як мінімум 2 тижнів.

Татуаж губ: догляд після загоєння

Отже, татуаж зажив, губи стали яскравішими. Але щоб ефект продовжував радувати око якомога довше, слід дотримуватися рекомендацій спеціалістів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо пігмент, введений у губи, ґрунтується на оксиді заліза, він згодом потьмяніє. Це природний процес для такого типу пігментів, так що слід бути готовим до того, що вам потрібна корекція кожні 1-3 роки. Також у цьому випадку важливо попереджати фахівців про татуаж, якщо ви плануєте хімічний пілінг, МРТ чи іншу медичну процедуру.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми розповідали про те, як доглядати за татуюванням . Ці правила стануть у нагоді і тим, хто зробив перше тату і тим, хто вже не вперше заглядає в тату-салон.