Повертаємо бровам натуральність: 5 способів домашнього ремувінгу

Догляд за обличчям і тілом
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чи можна видалити татуаж брів у домашніх умовах? Це цілком реально, але проводити такі процедури слід дуже обережно, як будь-які інші маніпуляції з обличчям. У нашому матеріалі ми розповімо як вивести татуаж брів народними засобами або аптечними препаратами.

Як вивести татуаж брів у домашніх умовах: 5 методів

Найдієвіший спосіб позбутися татуажу — лазер. Під час процедури високоінтенсивний лазерний промінь проникає під шкіру, руйнує частки чорнила та видаляє невдалий залишок. Це може трохи лякати, тому люди, які не готові піти на медичну процедуру, можуть розглянути можливість видалення татуювань в домашніх умовах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо, що ці методи можуть не працювати, і для повного зникнення татуажу може знадобитися кілька сеансів. Якщо вам незручно робити це самостійно, подумайте про те, щоб звернутися до професійного фахівця, щоб дізнатися про безпечні та ефективніші варіанти знебарвлення, адаптовані до вашого типу шкіри. Він оцінить, який метод дасть вам оптимальні результати, не завдавши додаткової шкоди,

— радить у своєму блозі спеціалістка з догляду за шкірою Шахра Нусрат .

Видання removery.com перерахувало кілька домашніх засобів, які допоможуть видалити татуаж брів у домашніх умовах.

Повертаємо бровам натуральність: 5 способів домашнього ремувінгу - фото №1
Фото — Pinterest

Лимонний сік

Лимон – природний відбілювач. Він висвітлить шкіру, а після тривалого використання татуювання може потьмяніти. На жаль, лимонний сік недостатньо сильний, щоб проникнути у верхній шар шкіри без відлущувального засобу або тепла. Тут може виникнути спокуса змішати сіль та лимон, щоб прискорити процес освітлення.

Сіль діє як відлущуючий засіб і руйнує шари шкіри, дозволяючи лимонному соку проникнути глибше. Але такий коктейль може принести максимально неприємні відчуття.

Перекис водню

Як і лимонний сік, перекис водню є відбілюючим засобом. Вона призначена для дезінфекції, але допоможе знебарвити поверхневі шари чорнила. Сам по собі перекис водню недостатньо ефективний, щоб проникнути в другий шар шкіри, тому свіжий або глибоко в'їлий татуаж він не видалить. А ось суперстарі татуювання можуть стати менш помітними після кількох місяців використання перекису.

Сольовий скраб

Сіль - це натуральний ексфоліант, який зазвичай використовується для видалення відмерлих клітин шкіри на тілі. Однак, щоб використати цей метод для видалення татуювання, доведеться очистити весь верхній шар шкіри. На цьому ми просто зупинимося.

Будь ласка, будь ласка, не намагайтеся повторити це вдома,

– кажуть експерти removery.com.

Повертаємо бровам натуральність: 5 способів домашнього ремувінгу - фото №2
Фото — Pinterest

Алое вера

Алое вера - природний цілитель, і його можна купити в будь-якій аптеці. Нанесення його на висип чи опіки заспокоїть шкіру і зменшить почервоніння. На відміну від деяких інших інгредієнтів цього списку для видалення татуювань своїми руками, алое віра не надає шкідливого впливу. Але не варто надто хвилюватися. Натирання татуювання алое віра не принесе нічого, крім зволоження шкіри.

У деяких домашніх рецептах кремів для видалення татуажу рекомендується поєднувати алое вера, йогурт та сіль. Однак ця суміш насправді є лише відлущувальним засобом. Сіль зруйнує верхній шар шкіри, але, крім незначного вицвітання, вона допоможе стерти татуаж. Жоден з цих інгредієнтів не має достатньої сили впливу на другий шар шкіри, на якому знаходиться чорнило для татуювання.

Повертаємо бровам натуральність: 5 способів домашнього ремувінгу - фото №3
Фото — Pinterest

Крем для видалення татуювань

У кремах видалення татуювань використовуються хімічні речовини, руйнують верхній шар шкіри. Наприклад, TCA є поширеним інгредієнтом, що діє як хімічний пілінг, проникаючи крізь епідерміс. Потім відбілювач шкіри, такий як гідрохінон, освітлює чорнило татуювання. Тривале використання крему для видалення татуювань може призвести до зникнення або розмиття небажаного татуажу. Однак, жодна мазь для місцевого застосування не може проникнути досить глибоко, щоб повністю видалити татуаж. Крім того, цей спосіб несе деякі ризики:

  • Гіпопігментація – зміна кольору шкіри або утворення рубців через хімічну реакцію. Креми для видалення татуювань найчастіше викликають гіпопігментацію у більш темних типів шкіри. Відбілюючі речовини в цих кремах впливають на чорнило татуажу та меланін, що призводить до незворотного знебарвлення шкіри.

  • Запалення - формула крему містить складну комбінацію рослинних білків, які, як відомо, викликають алергічні реакції та запалення. Дискомфорт може змінюватись від незначного почервоніння і висипу до сильної сверблячки та кропив'янки. Природне бажання почухати шкіру, що свербить, призведе до ще більшого пошкодження шкіри і утворення рубців.

  • Зміни текстури шкіри – креми для видалення татуювань руйнують верхній шар шкіри. Коли шкіра гоїться, її текстура змінюється.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми розповідали про те, як доглядати губи після татуажу . Догляду за губами після процедури слід приділити окрему увагу, адже саме від нього і залежить результат.