Що таке хелікс пірсінг і що треба знати тим, хто планує його робити

Догляд за обличчям і тілом
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Що таке хелікс прокол? Наскільки це болісна процедура і скільки часу займає загоєння? Відповіді на ці запитання читайте у нашому матеріалі.

Прокол хелікс: все, що потрібно знати про цей вид пірсингу

Прокол хелікс – пірсинг у верхній частині вуха. Стандартний пірсинг хелікс робиться у зовнішньому верхньому хрящі, але трапляються й інші варіанти, пише cosmopolitan.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Що таке хелікс пірсінг і що треба знати тим, хто планує його робити - фото №1
Фото — Pinterest

Скільки часу гоїться пірсинг хелікс?

Загоєння може зайняти від трьох до шести місяців. На жаль, як і у випадку з болючим фактором, важко вказати точний час загоєння, оскільки всі люди різні. Чекайте, що область пірсингу хворітиме, почервоніє і навіть опухне або почне кровоточити. Але правильний догляд може дати пірсингу більше шансів на якнайшвидше загоєння.

Загоєння ран може змінюватись від людини до людини. У деяких людей повне одужання може зайняти до року,

- каже докторка Рейчел Ернест виданню byrdie.com .

Пірсинг вуха хелікс: правила догляду

Підтримка чистоти навколо сережок-спіралів - найважливіший спосіб уникнути зараження. Використовуйте сольовий розчин та марлю, щоб акуратно очистити уражену ділянку. Намагайтеся уникати використання ватних паличок, оскільки їх волокна потрапляють на пірсинг.

Звичайно ж, може виникнути спокуса постійно тягтися до нової сережки, але варто стриматися - не повертайте і не змінюйте прикраси, поки не переконайтеся, що пірсинг зажив, оскільки це може стати на заваді правильному процесу загоєння і навіть призвести до інфекції.

Прокол хе

Що таке хелікс пірсінг і що треба знати тим, хто планує його робити - фото №2
Фото — Pinterest

лікс: відторгнення

Спочатку шкіра може по-різному реагувати на пірсинг: набряк, почервоніння та шишки від проколу – все це поширені побічні ефекти, які можна лікувати вдома або звернутися за допомогою до фахівця з пірсингу. Однак, якщо ви відчуваєте, що ваш пірсинг рухається, гоїться занадто довго або виявляє ознаки інфекції, негайно зверніться до фахівця, щоб з'ясувати, в чому проблема.

Які сережки підійдуть для хелікса: відповідає дерматолог

Нержавіюча сталь або титан - найкращі метали для використання, оскільки вони відносно інертні і не повинні викликати реакції у вашому організмі,

— каже дерматолог Джошуа Зейхнер .

Отже, сережки для хелікса можуть бути виготовлені з:

  • нержавіючої сталі. Це дуже популярний вибір для виготовлення прикрас зі спіраллю, оскільки вона буває різних кольорів та форм. Однак у нержавіючій сталі є нікель, тому тримайтеся подалі від неї, якщо у вас алергія.

  • золота – це непоганий вибір. Обов'язково купуйте прикраси вагою не менше 14 карат, щоб уникнути надто м'якого металу.

  • титану, який так само надійний, як і нержавіюча сталь. Єдина різниця між ними полягає в тому, що в титані немає нікелю, тому він є безпечним для всіх.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми писали про п'ять важливих аспектів про пірсинг в роті. Стоматолог Маріанна Коршинська попередила про небезпеку таких проколів.