Радикальне видалення: як позбутися татуажу з допомогою ремувера

Догляд за обличчям і тілом
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Видалення татуажу ремувером — альтернатива лазерному видаленню перманентного макіяжу, яку проводять у салонах. У нашому матеріалі ми розповімо, що це за процедура.

Видалення татуажу ремувером: гід за процедурою

Видалення татуажу ремувером — метод, заснований на застосуванні спеціального пристрою та хімічного складу для руйнування пігменту під шкірою. Сам же ремувер — це спеціальна суспензія, що включає компоненти структурно схожі з пігментом. З допомогою апарату, оснащеного ультратонкою голкою, майстри вводять суспензію на глибину, де відбувається біохімічна реакція, і молекули ремуверу виштовхують пігмент на поверхню шкіри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке ремувер? Це хімічний склад, який при взаємодії з пігментом, що фарбує, поступово його руйнує. Відновлювальний процес шкіри триває 24-28 днів, а сам результат можна оцінювати не раніше ніж через місяць,

— пояснює у своєму Instagram майстер перманенту Вікторія Рудько.

Видалення татуажу ремувером: переваги

У видалення татуажу ремувером є кілька переваг:

  • Безболісність. Попри хімічний склад препарату, процес не викликає неприємних відчуттів чи болю.

  • Універсальність. Ремувер можна підібрати для всіх типів та відтінків пігменту, від теплих та світлих до радикально чорних. Незалежно від розміру частинок барвника, препарат взаємодіє з їх молекулами, делікатно виводячи їх на поверхню.

  • Підходить для всіх типів шкіри. Ремувер ефективний навіть для засмаглої та смаглявої шкіри, що не завжди можна сказати про лазер.

  • Максимальна результативність. Брови після застосування ремуверу зберігають природний колір волосків, а пігмент повністю видаляється, навіть якщо це темний тон.

  • Безслідне видалення. Ремувер гарантує повне та безповоротне видалення небажаного татуажу, навіть якщо пігмент був глибоко впроваджений під шкіру.

Один із плюсів процедури – можливість видалення кольору, який не бачить лазер. У складних випадках рекомендується чергувати обидва способи видалення перманентного макіяжу для досягнення кращого результату,

— зазначає Вікторія Рудько.

Видалення татуажу ремувером: мінуси

Але цей спосіб має свої недоліки. Наприклад, лужний ремувер — агресивний і ризикований засіб, який недосвідченому поводженню майстра може призвести до пошкодження шкіри, утворення рубців або шрамів. У випадку з кислотним та кислотно-сольовим ремуверами про це не варто турбуватися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Видалення татуажу ремувером має протипоказання, процедуру не можна проводити під час годування груддю, при онкологічних захворюваннях, діабеті, епілепсії, а також наявність інфекційних або запальних процесів на шкірі. Видалення татуажу ремувером при вагітності також заборонено.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми писали про 5 методів домашнього ремувінгу . Експерти з видалення татуажу поділилися своєю думкою про видалення перманенту соком лимона, перекисом водню та іншими підручними засобами.