Вусики, такі красиві жіночі вусики: чому вони з'являються та як з ними боротися

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка з вусами
Фото: uk.all-nails

Гірсутизм - це досить поширене явище у жінок

З проблемою надмірного волосся на тілі страждає кожна 10 жінка. Медична назва цього поширеного явища - гірсутизм. Якщо з волоссям під пахвами, на ногах чи інших частинах тіла давно і ефективно борються за допомогою різноманітних засобів і процедур , тог як бути з вусиками на обличчі? Про це, та інші цікаві аспекти гірсутизму поговоримо далі.

Волосся на обличчі — це проблема, яку багато жінок замовчують та потайки відвідують салон краси або самостійно освітлюють вдома. У людей зі світлими волосинками, їх практично непомітно, а що робити, якщо вони темні, жорсткі та густі, розповідає prostyle.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому ростуть вуса у жінок?

Неправильні дії: не можна висмикувати щетинки або ретельно обробляйте це місце дезінфекційним розчином;

ендокринологічні проблеми;

статеві гормони.

Необхідно розпочинати лікування проблеми після обстеження, точно дізнавшись, чому з’явилися вуса. В цьому випадку набагато простіше буде їх прибрати специфічною терапією або виконавши косметичне видалення.

Що робити, якщо проблеми криються у захворюванні?

Потрібно пройти обстеження, заздалегідь проконсультувавшись з ендокринологом або гінекологом. Для жінок при визначенні концентрації тестостерону рекомендується виконати наступні дії:

  • здати аналізи крові для вивчення гормонального фону;

  • зробити УЗД малого таза;

  • перевірити добову сечу на гормони.

У випадку підвищеної концентрації чоловічого статевого гормону, косметичне видалення не допомагає позбавитися гірсутизму, адже після видалення волосинки ростимуть знову і знову.

При виявленні проблеми потрібно лікувати виявлене захворювання. Зараз існують чудові засоби, які допоможуть вирівняти гормональний фон.

Що допоможе у випадку, якщо це косметична проблема?

Електроліз. Процедура виконується тонкою голкою, яка вводиться в основу кожної щетинки. Легкі імпульси струму руйнують цибулину і на цьому місці довгий час не буде спостерігатися рослинність.Але це процедура тривала і досить болюча.

Лазерна епіляція. Промінь лазера руйнівно діє на структуру фолікула і стрижня, позбавляючи від проблеми. Лазерне видалення не викликає болючі відчуття, але потрібно кілька сеансів.

Елос-епіляція . Використовується світлова енергія і тепло радіочастот. Методика з’явилася нещодавно та процедура позбавляє від вусів на 1,5-2 року.

Хімічна епіляція. Спосіб нанесення хімічного реактиву, що руйнує структуру щетинки. Не болюча процедура, однак для повного руйнування стрижня буде потрібно кілька сеансів.

Воскова депіляція. Волосинки забирають за допомогою полосок гарячого воску.

Як освітлити вусики самостійно

5 крапель нашатирю розвести у чайній ложці 6% перекису. Суміш повинна шипіти. Розчин нанести на зону із зайвою рослинністю, зачекати 5 хв і змити водою з додаванням лимонного фрешу. Таку процедуру рекомендується проводити 3 рази протягом дня. В результаті стрижень стане значно світліше і не буде виділятися на шкірі. Через деякий час волосок почне тоншати, ослабне і випаде.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Розкішні темні вуса пасують лише чоловікам. Жодна жінка не зізнається, що їй подобається на власному обличчі зайва рослинність. Раніше ми писали, як освітлити темні кола під руками. Це дозволить почуватися комфортно в одязі без рукавів.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.