Забезпечить ніжність, м'якість та приємний аромат: найкращий рецепт лосьйону для тіла своїми руками

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка наносить лосьйон на шкіру ніг
Фото: ukr.media

Колючий чагарник зробить шкіру шовковистою

Один з чудових способів зняти напругу після важкого дня і розслабитися - прийняти ванну з піною та нанести на тіло скраб для очищення та ніжний лосьйон. Він пом’якшить шкіру, додасть гладкості та шовковистості, заспокоїть та забезпечить приємний аромат.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цілющі властивості алое були відомі з давніх часів. Цей чагарник використовували у медицині та косметології. Процедури з соком алое прекрасно діють на шкіру. Більшість масок та кремів мають у складі цю “колючку”. Особливо гарно на шкіру впливає лосьйон, який просто зробити в домашніх умовах, розповідає budmolod.

Алое має просто унікальний склад: антиоксиданти, мікроелементи, мінерали, вітаміни групи B, ретинол, фітонциди, органічні кислоти, амінокислоти, дубильні речовини. Алое має протизапальну та антибактеріальну дію, забезпечує додатковий приплив кисню, допомагає позбутися від прищів і вугрової висипки, усуває синці і набряки, в тому числі під очима, забезпечує глибоке зволоження та живлення шкіри.

Як приготувати лосьйон

Беремо нижні листки, здорові і щільні, від рослини, якому не менше 3-4 років. Гострим ножем обрізаємо під стовбуром, загортаємо у фольгу та кладемо у холодильник на 2-30 днів.

Потім листя розрізаємо уздовж і пластиковим ножем або ложкою вискоблюємо желеподібну м'якоту, яку добре віджимаємо через кілька шарів марлі. Сік розводять водою у співвідношенні 1: 2 або 1: 3. Зберігається чиста сировина в щільно закритій тарі в холодильнику до 30 днів.

Рецепт лосьйону для тіла

Гель алое+мигдальна олія+ефірна олія лаванди та кедра. Все добре перемішуємо, витримуємо 5 хвилин, перекладаємо у зручну ємкість і ніжними легкими рухами наносимо на тіло.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити самостійно апельсинову маску для шкіри . Це один з кращих засобів для весняного догляду за шкірою.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.