Через який час після нарощування вії можна вперше намочити?

Догляд за обличчям і тілом
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Скільки часу не можна мочити вії пісоя нарощування
Як доглядати за нарощеними віями і коли їх можна мочити. Фото: pexels.com

Базові правила, про які має знати кожна

В Україні нарощені вії давно нікого не дивують. Сьогодні кожна друга дівчина чи жінка користується послугами кваліфікованих лешмейкерів та нарощує собі вії. Це дуже зручно: не потрібно щоранку підводити очі та фарбуватися тушшю. З нарощеними віями можна спати, вмиватися, плавати під водою, ходити в лазню, словом, робити все те саме, що і без них.

Але за ними все одно потрібен особливий дбайливий догляд. Тоді вони завжди будуть акуратними і прослужать довше. При гарному догляді вдома на корекцію можна буде піти пізніше, заощадивши кошти. І найважливіший етап догляду за нарощеними віями вдома – це дуже обережно до них ставитись у першу добу після нарощування чи корекції (освіження). Тож сьогодні разом з woman24 ділимося порадами досвідчених майстрів з домашнього догляду за нарощеними віями.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Через який час після нарощування можна мочити вії?

Цілком зрозуміло, що вії для нарощування штучні. Немає жодної «норки» чи, там, «песця». Ці міфи про використання хутра тварин для нарощування виникли при першій появі цієї процедури, коли вона була «рідкісною рідкістю». Вії виробляються із синтетичних матеріалів, гіпоалергенних та абсолютно безпечних для очей. Вони можуть бути різної товщини та довжини, з різним вигином, дивлячись якого ефекту ви хочете досягти.

Кріпляться вії на спеціальний клей. Сучасний склад клею теж максимально гіпоалергенний, не викликає печіння, подразнення та почервоніння очей. Тут багато залежить також від акуратності та обережності майстра, щоб клей не потрапив в очі. Тому обирайте досвідченого фахівця. Якщо клей із якихось причин вам не підходить, майстер повинен підібрати інший за складом.

Після процедури нарощування клей має повністю висохнути. Клеюча речовина повністю полімеризується протягом 48 годин. Але майстри рекомендують не мочити вії хоча б 24 години після нарощування. Сама по собі вода не шкодить ні клею, ні віям. Але в першу добу вона може розрідити і розчинити клей, що ще не висохнув до кінця. Від цього вії можуть зміститися, перевернутися, злипнутися або стирчати в різні боки.

У першу добу обійдіться умиванням лише шкіри обличчя, оминаючи очі і область навколо очей. Якщо потрібно змити залишки косметики, протріть повіки ватним диском з міцелярною водою. Добре відіжміть ватний диск, щоб очищувальний засіб не стікав на вії. Це можна зробити також за допомогою чистої води. Мильні розчини, що вимагають змивання, не використовуйте у першу добу, потерпіть до завтра.

Як вмиватися з нарощеними віями?

Як вмиватися з нарощеними віями і коли їх можна мочити
Як вмиватися з нарощеними віями. Фото: freepik.com

А вже за добу можна виконувати звичайні гігієнічні процедури для догляду за обличчям. Більше того, вмиватися та очищати нарощені вії потрібно обов'язково. Адже серед волосків накопичуються залишки косметичних засобів, пил, бруд, підшкірний жир. В результаті ви можете «заробити» лущення шкіри повік, подразнення, почервоніння, свербіж та висипання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але якщо хочете продовжити носіння вій і зберегти їх акуратний зовнішній вигляд довше, тоді потрібно вмиватися акуратно, дотримуючись деяких правил.

  1. Для вмивання обирайте засоби на водяній основі, а не на масляній. Клей для нарощених вій «боїться» масел, вони можуть розчинити його. Також не варто застосовувати засоби, які містять спирт. Принаймні, не наносьте їх на повіки. Цього взагалі не рекомендують робити косметологи, щоб не висушити ніжну шкіру повік, а з нарощеними віями тим більше.

  2. Нанесіть засіб на повіки і спіньте його на шкірі. Тепер акуратно пройдіться по віях подушечками пальців у напрямку їх зростання. Уникайте поперечних рухів, щоб вії не сплуталися, не склеїлися, не перевернулися навколо осі. Промасуйте добре, але акуратно повіку по лінії росту вій, приділіть увагу бровам і нижньому віку.

  3. Змивайте засіб водою. Гарячу використовувати не рекомендується – вона також може послабити дію клею, та й сушитиме шкіру. Використовуйте приємну теплу воду або кімнатної температури. Наберіть воду в долоні і акуратно промокніть обличчя та очі до повного вимивання миючого засобу. Підставляти очі під струмінь води не можна, як і терти вії.

  4. Акуратно витріть шкіру обличчя сухим рушником. А ось для осушення очей краще використовувати спеціальні паперові рушники без ворсинок, і не протирати, а лише легко промочувати повіки, щоб увібралася зайва волога. Залишкам вологи дайте просто висохнути. Можна використовувати віяло або навіть аркуш щільного паперу для обмахування та прискорення висихання.

  5. Коли шкіра та вії повністю висохли, їх треба розчесати. Для цього використовуються спеціальні м'які щіточки, як у туші для вій. Вони бувають у вигляді звичайної чи силіконової щіточки – виберіть, якою вам зручніше користуватися. Зазвичай такі щіточки надає майстер при нарощуванні, оскільки для кожного клієнта він використовує одноразову і віддає потім для домашнього використання.

  6. Розчісувати вії потрібно акуратно. Якщо вони ще вологі, пізніше, коли повністю висохнуть, повторіть розчісування ще раз насухо, розпушіть вії. Рекомендується попросити у майстра або придбати кілька таких щіточок. Одну з них обов'язково носіть із собою у сумці, помістивши у чохол. Так ви зможете завжди і будь де розчесати та підправити ваші вії за потреби.

Намагайтеся не наносити на нарощені вії туш – це зовсім ні до чого. Вони і так виглядають ефектно та виділяють очі. А змивати туш потім буде набагато важче, ніж просто промити вії від залишків пудри та повсякденного пилу.

Якщо очі намокли в басейні чи водоймі, ні в якому разі не тріть їх, коли виринули. Проморгайтесь, щоб стекла зайва волога, а вийшовши з води, так само акуратно, як і при вмиванні, промокніть вії рушником або серветкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, вмивання та домашній догляд за нарощеними віями зовсім нескладний. Акуратно і дбайливо ставтеся до них, і вії будуть підкреслювати ваші прекрасні очі ще дуже довго! Як і у випадку з ламінуванням вій, про яке ми докладніше розповідали тут.