Подовжуємо результат мелірування: 7 порад від стилістів, які збережуть колір волосся

Догляд за волоссям
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як доглядати волосся після мелірування? Для того, щоб колір тримався на волоссі довше, потрібно дотримуватися певних правил. І редакція Хочу ділитись ними з вами.

Як доглядати за мелірованим волоссям: 7 порад від експертів

Перукарі кажуть, що є кілька стратегічних кроків, які допоможуть полегшити догляд за волоссям після мелірування і зберегти яскравість кольору довше. Видання realsimple.com поговорило зі стилістами по волоссю і дізналося, як правильно доглядати меліроване волосся.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Уникайте миття протягом 48 годин після мелірування

Знаменитий стиліст Коді Ренегар каже, що помірність від миття голови протягом 48 годин після фарбування допомагає пігменту зміцнитися у волоссі.

Якщо ви помиєте волосся раніше, є ймовірність, що колір зблікне,

- попереджає Ренегар.

Також у цей період слід уникати намокання волосся у гідромасажних ваннах чи басейнах.

Обмежте використання шампуню

Навіть стійка фарба для волосся з часом вицвітає, і миття шампунем, безсумнівно, є одним з основних факторів, що сприяють цьому. Звичайно, повністю відмовитись від шампуню не вийде, але невелике скорочення кількості засобу може допомогти.

Перукар Гленн Елліс також додає, що стійкість кольору допоможе і зменшення днів миття голови - наприклад, до двох-трьох разів на тиждень.

Використовуйте якісний шампунь

Запитайте будь-якого перукаря про найбільшу помилку, яку припускаються його клієнти, і він скаже, що це використання неправильного шампуню.

Хімічно оброблене і фарбоване волосся зазвичай стає сухим. Дуже важливо використовувати насичений вологою шампунь для зволоження, омолодження пасм та підтримки їхнього тонусу. Багаті вологою шампуні також дуже ніжні для волосся, що робить їх найкращим варіантом для підтримки здоров'я волосся та запобігання вицвітання кольору,

— каже Ренегар.

Промивайте волосся холодною водою

Крім частого миття шампунем, миття волосся дуже гарячою водою може негативно позначитися на їхньому кольорі. Миття волосся холодною або холодною водою може допомогти звести до мінімуму вицвітання, а також допомагає запечатати кутикулу і зберегти більше вологи на шкірі голови, пасмах і шкірі.

Захистіть волосся від сонця

Сонце не лише негативно впливає на шкіру, а й на волосся.

Тривале перебування на сонці призведе до вицвітання вашого кольору, тому намагайтеся уникати цього,

— каже Елліс.

Використовуйте термозахисний засіб

Забарвлене волосся вже трохи пошкоджене, тому особливо важливо захищати його при використанні засобів для термоукладання.

Термозахист засіб по суті утворює щит між волоссям і джерелом тепла, який може запобігти вицвітанню кольору,

– пояснює Ренегар.

Експерт рекомендує наносити термозахисний засіб на вологе волосся після миття шампунем.

Не забувайте тонувати мелірування

Навіть якщо дотримуватися всіх наведених вище порад, колір волосся з часом природним чином потьмяніє. Один зі способів зберегти цей свіжий колір - іноді повторювати процедуру тонування.

Раніше ми ділилися порадами, які допоможуть не мити волосся щодня. Повірте, вони не вимагатимуть додаткових витрат чи зусиль, а, навпаки, збережуть час та волосся (що найголовніше).