Без шампуню, але чисте: 5 способів помити волосся без спеціальних засобів

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Іноді ми потрапляємо у ситуацію коли поспішаємо помити волосся , але халепа, шампунь скінчився. Не потрібно панікувати і використовувати щось на кшталт котячого шампуню чи засобу для миття посуду.

У пригоді тимчасово можуть стати сухі шампуні або дитяча присипка. Редакція Хочу! зібрала для вас найкращі народні способи помити волосся без використання спеціальних засобів. Ці інгредієнти точно знайдуться під рукою на кожній кухні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Без шампуню, але чисте: 5 способів помити волосся без спеціальних засобів - фото №1

Гірчиця

Гірчиця добре прибирає бруд і знежирює, а також ефективно стимулює ріст волосся. Для миття волосся використовується сухий гірчичний порошок, розведений теплою водою до консистенції сметани.Потрібно додати до суміші ложку оливкової або кокосової олії, щоб волосся не пересушувалося. Наносьте гірчицю тільки на сухе коріння, намагаючись решту волосся не захоплювати. Потримайте гірчицю кілька хвилин, а потім ретельно промийте теплою водою.

Глина

Глина - це природний абсорбент, який вбирає забруднення і надлишок жиру з волосся і шкіри голови. Глина також насичує волосся мінералами і покращує їх структуру. Для миття волосся ви можете використовувати білу глину, наприклад гассул, або інші види глини, наприклад зелену, рожеву або синю. Розведіть глину водою або гідролатом до густоти сметани і нанесіть на волосся від коріння до кінчиків. Почекайте 15-20 хвилин, а тоді змийте теплою водою.

Без шампуню, але чисте: 5 способів помити волосся без спеціальних засобів - фото №2

Сода

Сода - це простий і доступний засіб для миття волосся, який добре очищає від жиру і забруднень. Сода також нейтралізує запахи і допомагає зробити волосся більш об’ємним. Розчиніть соду в теплій воді у пропорції 1:4 і нанесіть на волосся від коріння до кінчиків. Залиште на 1 хвилину і змийте. Після того прополощіть волосся водою з оцтом, для вирівнювання pH волосся.

Яйце

Яйце - це чудовий продукт для догляду за волоссям, який живить, зволожує і зміцнює їх. Яйце містить білки, жири, вітаміни і мікроелементи, які покращують якість волосся і надають блиску та шовковистості. Для миття волосся ви можете використовувати тільки жовток або ціле яйце, залежно від типу волосся. Розбийте яйце в мисці і розбавте трохи водою. Нанесіть яйце на волосся і промасажуйте шкіру голови. Залиште на 5-10 хвилин, а потім змийте холодною або теплою водою.Гарячу воду бажано не використовувати, щоб яйце на волоссі не "зварилося".

Без шампуню, але чисте: 5 способів помити волосся без спеціальних засобів - фото №3

Мед

Мед - це природний антисептик, який заспокоює, зволожує і зцілює шкіру голови. Мед також надає волоссю гарного блиску, м'якості і еластичності. Для миття волосся використовується тільки мед або поєднується з алое, лимоном, олією або яйцем. Розведіть мед водою у пропорції 1:3 і нанесіть на волосся. Злегка промасажуйте 2 хвилини і залиште на 15 хвилин. Далі промийте волосся теплою водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Це деякі з найпопулярніших способів помити волосся без шампуню. Ви можете експериментувати з різними рецептами і знайти той, який найкраще підходить для вашого типу волосся. Пам’ятайте, що перехід на натуральне миття волосся може вимагати певного часу адаптації, тому не засмучуйтеся, якщо ви не побачите результатів одразу. Будьте терплячими і ваше волосся вам віддячить здоровим виглядом і красою.