Ми все робили неправильно? Перукарі розповіли, як правильно мити голову

Догляд за волоссям
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Що може бути простіше, ніж миття голови? Це настільки звичний процес, що, начебто, помилитися неможливо. Але чи замислювалися ви про те, як правильно мити голову? А якщо ви весь час робили все не так?

Як правильно мити голову шампунем: поради перукарів

Насправді більшість людей щоразу, коли миє волосся, роблять принаймні одну помилку. Іноді це недостатня кількість часу на процедуру, іноді неправильний засіб, пише byrdie.com .

Професійні перукарки Б'янка Хіллер та Кассандра Олівія розповіли виданню про поширені помилки, яких люди припускають при миття голови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Ретельно змочіть волосся та шкіру голови

Більшість людей не змочують волосся ретельно перед нанесенням шампуню.

Ретельно намочіть волосся. Встаньте під душем на хвилину або дві та розділіть волосся на секції, щоб вода потрапила на всі частини шкіри голови та волосся,

— радить Олівія.

Кожне пасмо необхідно намочити, щоб забезпечити глибоке очищення. Багатьом достатньо хвилини під струменем душа, щоб намочити кожне пасмо, але в усіх це по-різному. Якщо у вас дуже густе волосся - навіть не товсте, а просто щільне - проведіть по ньому пальцями, щоб перевірити, чи пройшла вода від коренів до кінчиків волосся.

  1. Не використовуйте занадто багато шампуню

Люди зазвичай не мають уявлення, скільки шампуню використовувати в душі. А якщо ви скористаєтеся дорогим шампунем, ви можете змити багато грошей у каналізацію. Правильне миття волосся залежить від кількості шампуню.

Люди кажуть мені, що продовжують додавати більше шампуню, бо він не піниться. Часто шампуні без сульфатів (також відомі як шампуні для захисту кольору) не піняться і можуть змусити вас думати, що вони не очищають належним чином,

— каже Хіллер.

Для короткого волосся вибирайте розмір п'ятигривневої монети. Для волосся середньої довжини можна додати трохи шампуню, а для довгого ще трохи. Перед нанесенням стисніть шампунь у долоні, а потім пальцями нанесіть продукт, починаючи зі шкіри голови та верхівки.

  1. Починайте зі шкіри голови

Дуже важливо починати зі шкіри голови. Якщо ви коли-небудь користувалися послугою миття голови в салоні, то знаєте, скільки часу перукарі приділяють шкірі голови. Це не просто масаж: очищення шкіри голови – важливий крок у створенні ефективного шампуню.

Магічне число для очищення шкіри голови – три хвилини, незалежно від довжини та типу вашого волосся.

Нанесіть шампунь на долоню і потріть руки, щоб шампунь перетворився на емульсію та утворилася невелика піна. Кінчиками пальців втирайте шампунь у шкіру голови, потім обережно проведіть шампунем по волоссю до самих кінчиків,

— каже Олівія.

  1. Використовуйте правильний шампунь

Хіллер рекомендує використовувати продукт, який підходить для всіх типів волосся. Незалежно від того, який засіб ви використовуєте, обов'язково втирайте його у волосся. Візьміть необхідну кількість шампуню для вашої довжини та нанесіть його на волосся. Зосередьтеся на втирання шампуню в пасма волосся

  1. Ретельно промивайте волосся

Як добре промити голову? Олівія радить змити з рук залишки шампуню відразу після того, як ви повністю намилити волосся до нижньої частини.

Розділіть волосся на пасмі і почніть обполіскувати - почніть зі шкіри голови і рухайтеся вниз. Після того як ви промиєте волосся, проведіть чистими руками волосся, щоб переконатися, що ви нічого не пропустили,

— каже вона.

  1. Використовуйте кондиціонер

Відмова від використання кондиціонера може заощадити час, але зрештою за це заплатить ваше волосся. Ключем до ефективного кондиціювання є видалення зайвої води з волосся перед нанесенням продукту, оскільки це дозволяє йому вбратися і виконати свою роботу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хитрість використання кондиціонера полягає в тому, щоб наносити його тільки на дві третини волосся. Крім того, не допускайте попадання кондиціонера на шкіру голови, оскільки коріння, в якому виділяється натуральна олія, може стати занадто жирним і обважнити волосся.

Раніше ми писали про те, як вибрати справді ефективний шампунь від лупи . А також ділилися переліком коштів, які допоможуть вирішити проблему.