Робимо волосся м’яким і блискучим: розмаринова вода для краси та здоров’я локонів

Догляд за волоссям
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Розмаринова вода для волосся
Як зробити розмаринову воду для краси волосся. Фото: freepik.com

Розмаринова вода для волосся дійсно працює, адже ця рослина має велику користь. Розповідаємо, як правильно її приготувати

Гарні та ароматні вічнозелені гілочки розмарину використовуються не тільки у приготуванні їжі, але й у ароматерапії, косметології та медицині. Ця рослина родом із Середземномор'я відома людству своїми корисними властивостями ще з давніх-давен. Аромат розмарину заспокоює, масло розмарину відмінно дбає про шкіру, а відвари і настої розмарину зроблять волосся гладеньким, блискучим і шовковистим.

Розмаринова вода справді працює, стверджує джерело Tsn.Ua. Цей натуральний засіб полегшує розчісування волосся, робить його м'якшим і еластичнішим. Розмарин може впоратися з лупою і навіть стимулювати ріст волосся. Про вплив розмарину на красу та здоров'я нашого волосся говорять наукові дослідження. Ми розповімо про них, а також покажемо, як правильно приготувати і використовувати розмаринову воду для волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як працює розмаринова вода?

Вона має безліч переваг.

🌿 Поліпшення структури волосся. Розмарин має маслянистість, і навіть якщо приготувати звичайний відвар, а не видобути з рослини масло, він все одно по максимуму зволожуватиме волосся. Покращується сама структура волосся по всій довжині, локони стають набагато м'якшими і еластичнішими, а тому не ламаються. При регулярному застосуванні розмаринової води полегшується розчісування, і локони набувають здорового та красивого блиску.

🌿 Антисептичні властивості. Розмарин – дуже сильний антисептичний засіб. Розмаринова олія та настої цієї рослини на спирту активно використовуються в медицині для лікування шкірних захворювань та загоєння ран. Використовуючи розмаринову воду для волосся, можна усунути зайву жирність, налагодити роботу сальних залоз, усунути свербіж, подразнення, почервоніння, прибрати лупу і навіть грибкові прояви.

🌿 Зменшення випадіння та стимуляція росту. Розмаринова вода зміцнює волосся по всій довжині, починаючи від коренів. Вони стають здоровішими і сильнішими і менше випадають. Паралельно з цим проводиться стимуляція волосяних фолікулів – розмарин відмінно покращує циркуляцію крові у шкірі голови. При регулярному та тривалому застосуванні це зменшує випадіння волосся, і ви навіть помітите, що виростають нові волоски!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що каже наука про розмаринову воду?

Наукові досліди щодо користі розмаринової води проводяться давно. Ще у 2015 році було виявлено, що ефірна олія розмарину містить урсолову кислоту у великій кількості. Вона значно прискорює кровообіг у шкірі голови і може вилікувати навіть алопецію, пробуджуючи «сплячі» фолікули та стимулюючи зростання нового волосся.

У 2020 році наукові дослідження довели, що спреї для волосся з розмарином у складі значно покращують структуру волосся, роблять його м'яким і блискучим, зменшують ламкість і прибирають посічені кінчики. Після трьох місяців використання розмаринових спреїв відзначили значне зменшення випадання волосся в учасників дослідження.

Як приготувати розмаринову воду?

Найкраще використовувати свіжий розмарин прямо з грядки. Свіжі гілки розмарину продаються на ринках, його можна виростити навіть на балконі або в кімнаті на підвіконні. Можна використовувати і сушений розмарин, але його дія буде значно слабшою.

Ось покрокове приготування

1️⃣ Візьміть 10-15 густих та свіжих гілочок розмарину. Промийте під проточною водою і дайте трохи підсохнути.

2️⃣ Подрібніть розмарин ножем, ножицями або порвіть пальцями. Помніть гілочки в пальцях, щоб виділилося більше ефірної олії та корисних речовин.

3️⃣ Залийте гілочки холодною дистильованою водою і доведіть до кипіння.

4️⃣ Поставте вогонь на мінімум, закрийте кришкою та варіть приблизно годину.

5️⃣ Колір в результаті має стати насиченим і темним.

❗️❗️❗️ ВАЖЛИВО Пам'ятайте, що цей відвар може пофарбувати світле або сиве волосся. Тому розмаринову воду не рекомендується використовувати білявкам. А ось для зафарбовування сивини вона чудово підійде.

6️⃣ Остудіть розмаринову воду і процідіть через дрібне сито або марлю.

7️⃣ Перелийте в посуд, що герметично закривається та зберігайте його у холодильнику.

Подивіться це відео та дізнайтеся, як готувати та використовувати розмаринову воду. А ми розпишемо інші варіанти використання нижче.

Як використовувати розмаринову воду?

Є кілька варіантів і всі будуть однаково ефективними. Просто виберіть найбільш зручний для себе або чергуйте способи.

  • Після миття волосся обполіскуйте локони розмариновою водою і не змивайте її. Волосся легко розчісуватиметься, і з'явиться блиск.

  • Перелийте розмаринову воду у пляшечку з пульверизатором. Використовуйте спрей також після миття перед сушінням феном на вологе волосся.

  • Перед миттям голови рясно нанесіть на коріння волосся розмаринову воду, добре втираючи в шкіру, залиште щонайменше на годину. Цей варіант допоможе стимуляції росту волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додайте розмарин у свої домашні процедури для волосся і ви побачите, як покращиться їхній стан вже через деякий час! Нагадаємо, раніше ми розповідали про масла для росту волосся – ви можете використовувати і розмаринове.