Які помилки при нанесенні тонального крему на зрілу шкіру можуть зробити старішою

Макіяж
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

 Тональний крем на зрілій шкірі може зробити її сяючою, а може підкреслити найдрібнішу зморшку. Це залежить від правильного нанесення і вірно підібраного тону . Якщо помилки нанесення тональника на молоде обличчя можуть залишитися непомітними, то у старшому віці здатні постарити ще більше.

Візажисти розповіли для ukr.media як правильно наносити тональний крем і як робити не потрібно. Адже переваги варто підкреслювати, а недоліки - приховати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Багато тонального крему обличчю не потрібно

Якщо ви бажаєте зробити обличчя молодшим за допомогою тонального крему, то досягнете протилежного ефекту. Косметичний засіб, якого забагато, скочується і лишається у зморшках та лініях шкіри, тільки підкреслюючи їх. Професіонали пропонують наносити трішки тонального засобу або замінити його консилером полегшеної текстури.

Робіть перерву між нанесенням праймера і тонального крему

Праймер виконує роль бар'єра між шкірою і макіяжем, роблячи обличчя гладкішим. Якщо праймер не вбереться у шкіру повністю, тон може лягти нерівно. Тому декілька зайвих хвилин між нанесеннями вам погоди не зроблять.

Які помилки при нанесенні тонального крему на зрілу шкіру можуть зробити старішою - фото №1

Якщо праймер не відповідає тональному крему 

Коли ваші засоби мають різний склад - краще разом  їх не використовувати. Якщо ваш праймер на силіконовій основі, а тональний крем на водній, то засоби розділяться на олію і воду. Тому що вони заб'ються у найдрібніші зморшки і відчутно підкреслять їх. Візажисти радять підбирати обидва засоби на одній основі.

Не використовувати для нанесення пальці та пензлі

Великою помилкою є нанесення тонального засобу пензлем чи втирання його пальцями. Це призводить до скочування засобу у складках шкіри. Найкраще наносити крем спеціальним м'яким спонжем без зайвих натискань на шкіру обличчя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Косметична індустрія постійно дивує новинками косметики та засобами для їх нанесення. Головне пам'ятати, що всього має бути в міру.