Як обрати найкращу помаду, враховуючи склад, форму та "фініш" косметики

Макіяж
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Макіяж - надзвичайно важлива штука практично для кожної дівчини, а тим паче жінки. Наносячи на себе кілька шарів косметики, можна з легкістю приховати будь-які недоліки та підкреслити свої вигідні сторони. А ще завдяки цьому жінки почуваються впевненішими у собі. Тож сьогодні HOCHU.ua розкаже, як зробити красивий акцент  на губах, підібравши ідеальну помаду.

Секретами з вибору хорошої помади для губ ділиться сайт  lambre.ua . Ми вирішили акцентувати увагу на найважливіших чинниках: на складі такого виду косметики, на формі губної помади та на її "фініші". Про все це - далі у нашому матеріалі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яким має бути склад хорошої помади і чого слід остерігатися

Як обрати найкращу помаду, враховуючи склад, форму та "фініш" косметики - фото №1
Фото: freepik.com

Корисні натуральні компоненти : віск (карнаубський або канделільский), ланолін, сафлорова олія, вітаміни, різні рослинні екстракти.

Небажані складники: парафін, мінеральні масла, синтетичний віск. Вся річ у тім, що вони можуть спровокувати появу алергії та руйнуватимуть вашу зубну емаль.

Форма помади: яку обрати?

  • Тверда помада - вічна класика. Її зручно носити з собою як у маленькій сумочці, так і в рюкзаку. Відрізняється від інших видів високим вмістом воску, тому вважається частково доглядовою косметикою.

  • Рідка помада або блиск для губ. Цей варіант чудовий для тих, хто обожнює ніжні текстури.

  • Помада-олівець . Переважно йдеться про м'які текстури із ледь помітним шиммером. Така помада для губ виглядає неперевершено навіть без нанесення контуру.

  • Палітра . Такий варіант підійде як для користування професійними візажистами, так і для домашнього використання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яким буває "фініш" помади для губ

Як обрати найкращу помаду, враховуючи склад, форму та "фініш" косметики - фото №2
Фото: freepik.com
  • Атласним - це буде легкий блиск, що підійде до будь-якого образу.

  • Глянцевим - виглядає так, наче зверху на помаду нанесли блиск, а ефект вологих губ, як ми знаємо, завжди їх візуально збільшує.

  • Матовим -  зверніть увагу, що відтінок помади у стіку завжди відповідатиме тому, який ви отримаєте на губах.

  • Сатиновим - цей варіант дуже схожий на матовий, але на губах він буде з ледь помітним перламутром.

  • Прозорим - губи виглядатимуть природно, але помада все-таки з незначним вмістом пігменту, тому колір трішечки зміниться.

Пам'ятайте, що якісна помада для губ повинна їх зволожувати та живити. Якщо ж ви вибрали суперстійкий варіант, то будьте готові, що до кінця дня шкіра губ може виявитися пересушеною.

Раніше ми розповідали, як зробити звичайну косметику водостійкою в домашніх умовах. Все настільки просто, що переплачувати за такі речі ви перестанете з першого разу, тільки-но спробувавши цей хитрий трюк!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головне фото: freepik.com