Названо єдиний правильний спосіб зняття гель-лаку вдома - без спеціального фрейзера

Манікюр і педикюр
Софія Мельник

Софія Мельник

Журналістка

Красивий манікюр, фото
Фото: newsdaily.org.ua

Діючи за цією інструкцією, ви мінімізуєте ризики пошкодити нігтьову пластину

Щоб руки виглядали доглянутими, дівчата не тільки за ними гарно стежать, зволожують шкіру і роблять всілякі хитрі процедури, а й регулярно оновлюють свій манікюр. Однак, що робити, якщо змоги піти до майстра немає, а гель-лак потрібно терміново зняти в домашніх умовах і без спеціальної техніки? Розповідаємо!

Секретами правильного зняття із нігтів гель-лаку ділиться сайт nailsmania.ua . Фахівці відразу наголошують, що головне завдання — не просто зняти кольорове покриття, а й максимально убезпечити нігтьову пластину від можливих пошкоджень. Для цього передбачена спеціальна “домашня” техніка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зняти гель-лак з нігтів в домашніх умовах: “домашній” спосіб із фольгою

Нам знадобиться звичайна фольга, ватні диски, розрізані на 4 частини, та звичайна “змивачка” для нігтів. Всі ці речі в непередбачуваних ситуаціях цілком можуть замінити спеціальні засоби, якими користуються майстри у салоні.

Підготуйте такі матеріали та інструменти:

  • Три ватних диски розріжте на 4 частини кожен (або, якщо у вас дуже довгі нігті, беріть по половині диска на кожен) — компрес має покривати всю поверхню нігтя й не виступати сильно за його межі, аби не обпекти шкіру;

  • 10 прямокутних шматків фольги — розмір має бути таким, щоб вистачило обгорнути крайню фалангу пальця і закріпити фольгу;

  • Рідина для зняття лаку;

  • Апельсинова паличка для зняття залишків розм'якшеного гель-лаку;

  • Спеціальне масло для догляду за кутикулою та нігтями або, в крайньому разі, густий живильний крем.

Дівчина знімає гель-лак вдома, фото
Фото: nailsmania.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інструкція зі зняття гель-лаку вдома:

  1. Рясно змочіть кожен шматок ватного диска у рідині для зняття лаку, прикладіть його до нігтьової пластини та акуратно зафіксуйте відрізком фольги. Стежте, щоб в процесі закріплення компрес не перемістився на шкіру.

  2. Залиште ці компреси на 15-20 хв, періодично легенько масажуючи нігті — таким чином рідина глибше проникатиме у покриття й ефективніше його розм’якшуватиме.❗️Зауважте, що для зняття шелаку достатнім буде 10 хв. ❗️

  3. Щойно лак достатньо розм’якшиться, починаємо знімати компрес. З кожного пальця по черзі тягнемо його, трохи притискаючи, щоб зняти якомога більше кольорового покриття. Залишки відразу після цього обережно знімайте апельсиновою паличкою, щоб вони знову не затверділи від контакту з повітрям. Якщо зняти вдалося далеко не все покриття, можна скористатися пилочкою з середнім зерном, але дуже-дуже обережно, щоб не пошкодити нігтьову пластину.

  4. По черзі повторіть процедуру з кожним пальцем, знімаючи ковпак з фольги безпосередньо перед зняттям покриття❗️

  5. Нанесіть на нігті та кутикулу спеціальну олійку або ж густий живильний крем і гарненько помасажуйте.

  6. Нанесіть лікувальний прозорий лак і дайте нігтям перепочити хоча б декілька днів перед тим, як робити свіжий манікюр.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми показували, як виглядає японський манікюр у реальності. Останнім часом він набирає шаленої популярності у всьому світі — і неспроста.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.