На якому ароматі краще зупинитися взимку: більш чи менш насиченому, солодкому, морському, фруктовому?

Парфумерія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Парфуми, як і одяг, бувають літніми та зимовими. Аромати, які ідеально "звучать" влітку , взимку можуть сильно розчарувати. Тому ми розповімо вам, які краще обирати для холодної пори року, щоб не почуватися так, ніби вас надурили.

Про те, чим краще користуватися зимою - парфумами чи туалетною водою, який аромат "звучатиме" найкраще - солодкий, гіркий, цитрусовий, ванільний абощо, а також як змінюватимуться ваші улюблені нотки в парфумах, пише w2w.com.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Парфуми проти туалетної  парфумованої води: що краще вибрати для зими?

На якому ароматі краще зупинитися взимку: більш чи менш насиченому, солодому, морському, фруктовому? - фото №1
Фото: freepik

Коли на вулиці морозно (та й приміщеннях взимку часто буває не дуже комфортна температура), наша шкіра не встигає нагрітися. Через це аромат "звучить" зовсім не так, як у спекотну чи просто теплу погоду. Він більш нейтральний та приглушений.

Запахи в холод швидко вивітрюються, тому краще обирати більш насичені аромати. Найкращим варіантом будуть парфумерні композиції з маркуванням Extrait та EDP.

В чому різниця між різними видами ароматів:

  • Extrait de parfum – це справжні парфуми, концентрація запашних речовин у яких становить 40%.

  • Eau de parfum (EDP) – це вже менш насичений аромат, який має концентрацію до 25%, це парфумерна вода.

  • Eau de toilette (EDT) містить ще меншу концентрацію запашних речовин - всього 10%. Такі флакончики краще залишити на поличці до повернення теплих днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які аромати найкраще сприймаються взимку?

На якому ароматі краще зупинитися взимку: більш чи менш насиченому, солодому, морському, фруктовому? - фото №2
Фото: freepik

Для холодної пори року ідеально підходять солодкі "їстівні" парфуми - ті, які містять нотки ванілі, прянощів та шоколаду, кориці або карамелі. Неймовірно гарно взимку "звучать" цитрусові композиції. Для багатьох людей саме цей аромат асоціюється з новорічним настроєм та безтурботністю.

А от морські та фруктові запахи на холоді розкриваються набагато гірше, ніж у теплі. Більш того, деякі нотки такого парфуму взимку можуть здаватися вам взагалі недоречними й дуже неприємними.

Дуже непоганий варіант для зими - квіткові парфуми. Так, запах нарцису на холоді "зазвучить" удвічі сильніше, а півонія "підтягне" до свого букета ще й кілька відтінків яблука та мускусу. Ірис потішить нотками пудри і малини, а лаванда взагалі зіб'є з ніг своїм ідеальним зимовим звучанням!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А якщо ви раптом не дуже любите експериментувати й не готові купувати аромат на кожен сезон, пропонуємо вашій увазі парфуми, які можна використовувати весь рік. Ми зібрали ТОП-5 осінніх ароматів , які однаково добре звучать і влітку, і взимку, і восени, і навесні!

Головне фото: freepik