Ірис, амбра та жасмин: найвишуканіші ноти в парфумерії, які пахнуть дуже дорого

Парфумерія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Розкішні та вишукані парфуми – це не лише результат майстерності тих, хто їх створює. Часто успіх композиції залежить саме від того, які компоненти в ній поєднуються. У цій статті ми розповімо вам про декілька запахів, які перетворюють звичайні звучання на елегантні та дорогі парфуми.

Шукаєте собі парфуми, які будуть пахнути не тільки красиво, а й дорого? На порталі parfumcity поділилися найвишуканішими нотами в парфумерії, які допоможуть вам почуватися елегантно та впевнено. Читайте далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ірис

Ірис, який часто називають королевою квітів, відомий своєю елегантністю та вишуканим запахом. Ніжні квіткові та пудрові ноти ірису надають унікальної вишуканості таким ароматам, як культовий Chanel Chance та легендарний Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme L'Intense.

Ірис, амбра та жасмин: найвишуканіші ноти в парфумерії, які пахнуть дуже дорого - фото №1

Амбра

Амбра, отримана з кишківника кашалотів — рідкісний інгредієнт, затребуваний завдяки своєму чарівному аромату. Як природний фіксатор, вона покращує стійкість і шлейф парфумів. Культовий запах Gucci Guilty містить ноти амбри в базі, що додає композиції чуттєвої та позачасової привабливості.

Жасмин

Жасмин, відомий своїм п’янким квітковим ароматом, є основним компонентом парфумерії класу люкс. Клопіткий процес вилучення ефірної олії жасмину з суцвіть робить її ексклюзивною та дорогою. Ця вишукана нота представлена в Ex Nihilo Fleur Narcotique, який майстерно передає спокусливу привабливість жасмину разом з іншими розкішними інгредієнтами.

Ірис, амбра та жасмин: найвишуканіші ноти в парфумерії, які пахнуть дуже дорого - фото №2

Шафран

Шафран, або "червоне золото" — дорогоцінна пряність з квітки Crocus sativus. Її насичений, землистий та гіркуватий аромат додає глибини та складності ароматам. Популярний Baccarat Rouge 540 від Maison Francis Kurkdjian містить розкішне поєднання шафрану, кедра та амбри, створюючи вишукану й дорогу композицію.

Троянда

Троянда, класична і вічна нота, відома своїм романтичним і ніжним ароматом. Деякі сорти троянд, такі як дамаська та болгарська троянди, користуються особливою популярністю через свій винятковий запах. Культовий аромат Gucci Flora By Gucci демонструє розкіш троянди, поєднуючи її з іншими дорогоцінними інгредієнтами.

Ірис, амбра та жасмин: найвишуканіші ноти в парфумерії, які пахнуть дуже дорого - фото №3
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про 3 головні ознаки , що ваш парфум зіпсувався. Прочитайте, щоб не шкодувати, що не знали про це раніше!