Правильне дозування та секретні місця для нанесення: як користуватися парфумами взимку

Парфумерія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Багато людей, використовуючи парфумерію, ігнорують сезонні особливості та аромати. Деякі продовжують наносити засіб на звичні місця, а інші навіть не вважають за потрібне змінювати аромат.

Зима є важливим моментом для перегляду парфумерних звичок та місць, куди ви наносите аромат. Ось на що потрібно звертати увагу, щоб парфуми були більш стійкими взимку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Вибирайте правильні ноти.  Зимові аромати вимагають особливого вибору нот. Низькі температури зменшують інтенсивність запаху, впливаючи на звучання парфумів. Таким чином, слід уникати цитрусових і морських нот. Замість цього, обирайте терпкий ладан, пряну мірру, солодку ваніль, теплу корицю, благородний шафран — це ідеальний коктейль для свіжого морозного повітря.

Корегуйте дозування.  З урахуванням зменшення температури потрібно дозувати парфуми. Спирт випаровується повільніше при низьких температурах, тому аромат буде стійкішим, але менш насиченим. Рекомендується наносити парфуми на волосся, яке утримує аромат краще, ніж шкіра. Для цього можна розпилити парфуми на гребінець і пройтися ним по всій довжині волосся.

Не забувайте про секретні місця.  Найкращі місця для нанесення парфумів взимку — це зони пульсацій: зап'ястя, основа шиї, а також задня частина шиї, де виробляється більше тепла, що сприяє кращому розкриттю аромату.

А що робити, якщо вам не хочеться відмовлятися від улюбленого квітково-фруктового парфуму навіть взимку? Використовуйте лосьйон для тіла перед нанесенням аромату, щоб він залишався стійким. Важливо, щоб лосьйон мав нейтральний запах. Також слід наносити парфум за 15-20 хвилин до виходу на вулицю, щоб його композиція мала час розкритися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайте, що робити, якщо вам подарували парфум, а він зовсім не сподобався. Ми розповіли, як вийти з цієї ситуації.